Ένας στους τέσσερις Έλληνες βλέπει Μουντιάλ: Σαρώνει σε τηλεθέαση ο ΑΝΤ1

Newsroom
Ένας στους τέσσερις Έλληνες βλέπει Μουντιάλ: Σαρώνει σε τηλεθέαση ο ΑΝΤ1
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έχει μετατρέψει το κανάλι του ΑΝΤ1 σε πρώτη επιλογή σχεδόν όλων τον ποδοσφαιρόφιλων της χώρας.

Tα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αρχή του Μουντιάλ στη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ δημιούργησαν αναστάτωση στους συνδρομητές, όμως ο ΑΝΤ1 έδωσε τη λύση μεταδίδοντας τα παιχνίδια μέσα από την ελεύθερη συχνότητά του με στόχο να μη χαθεί ούτε μία στιγμή από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Mάλιστα, στην post Covid-19 εποχή, που σχεδόν όλες οι περιγραφές γίνονται από τα booth των καναλιών και οι αποστολές στο εξωτερικό τείνουν να γίνουν μακρινή ανάμνηση, ο ANT1 έστειλε στο Κατάρ επτά ανθρώπους και δύο κάμερες για περιγραφές, ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ στις εκπομπές. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ο Σωτήρης Κωσταβάρας που μπαίνουν με τη φωνή τους τις τελευταίες ημέρες στο σαλόνι του σπιτιού μας είναι σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων εν ενεργεία σπίκερ στην Ελλάδα. Extra credit αξίζει και για την αποστολή του legend του 2004, Στέλιου Γιαννακόπουλου, στο Κατάρ για τον σχολιασμό των αγώνων.

Τα νούμερα τηλεθέασης των αγώνων έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες των ανθρώπων του καναλιού, δίνοντας στον ΑNT1 την πρωτιά στους πίνακες της τηλεθέασης από την ημέρα που άρχισε το μεγάλο πάρτι των εθνών στο Κατάρ. Περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες επιλέγει να παρακολουθήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και την εκπομπή «Ώρα Μουντιάλ» που προβάλλεται μετά από το τελευταίο παιχνίδι κάθε ημέρας.

Το εντυπωσιακό στούντιο της Cosmote TV, που κάνει την παραγωγή, είναι διανθισμένο από υπερσύγχρονα γραφικά: Virtual ολογράμματα των σταρ του Μουντιάλ εμφανίζονται στο πλατό, ενώ η ανάλυση των αγώνων γίνεται με τη χρήση της τεχνολογίας μεν, με τρόπο απλό και κατανοητό για τους τηλεθεατές. Όμως, τη διαφορά δεν την κάνουν τα μηχανήματα αλλά οι άνθρωποι: Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Στέφανος Αβραμίδης, ο Βασίλης Σαμπράκος στην ανάλυση, ο Μιχάλης Τσόχος στο σχόλιο και τα καταπληκτικά βίντεο ρετρό (από μόνα τους λόγος για να περιμένεις κάθε βράδυ την εκπομπή) και η εξαιρετική Ελενα Παπαδοπούλου.

Και το ΑΝΤ1+; Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης δημιουργήθηκε ένα pop-up κανάλι με περιεχόμενο αφιερωμένο αποκλειστικά στην κάλυψη του Μουντιάλ. Τα όποια προβλήματα έχουν πια αποκατασταθεί πλήρως και χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά από κινητά, tablet, pc και smart TV, από το γραφείο ή το σπίτι τους στο ΑΝΤ1+, είτε για να παρακολουθήσουν τους αγώνες ζωντανά ή on demand είτε για να επιλέξουν κάποιο από τα υπέροχα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μουντιάλ που υπάρχουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα.