Η επαυξημένη πραγματικότητα απογειώνει την εμπειρία παρακολούθησης αγώνων στο Μουντιάλ (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Η επαυξημένη πραγματικότητα απογειώνει την εμπειρία παρακολούθησης αγώνων στο Μουντιάλ (vid)
Με τη συνεργασία της FIFA και της τεχνολογίας AR.

Tο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ συνεχίζεται και πολλά videos από την εφαρμογή FIFA+ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα social media, παρουσιάζοντας το πως η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να απογειώσει την παρακολούθηση ενός αγώνα.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, το επίσημο application του Παγκοσμίου Κυπέλλου χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR για να δείξει μέρος των replay και του υλικού που έρχεται από το VAR. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι το FIFA+ Stadium Experience.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό που προσθέτει στο υλικό που δείχνει η κάμερα του κινητού στατιστικά στοιχεία για τους παίκτες και τον αγώνα γενικότερα. Το υλικό αυτό έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε κατά βάση σε τηλεοπτικές εκπομπές που κάνουν ανάλυση των φάσεων και έρχεται μετά από επεξεργασία σε υπολογιστή.

Αυτό που βλέπουν οι χρήστες στα γήπεδα του Κατάρ δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο και είναι ενδεικτικό του πως μπορεί να πάει στο επόμενο επίπεδο η εμπειρία παρακολούθησης ενός αγώνα από το γήπεδο!

Συγκεκριμένα, μπορούν να δουν την ταχύτητα με την οποία κινείται ένας παίκτης, τα στοιχεία του και κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά.

Η εφαρμογή προσφέρει ακόμη στοιχεία για τα τμήματα του γηπέδου που έχει αξιοποιήσει κάθε ομάδα για την επίθεση και την άμυνά της και συνολικά 11 διαφορετικές κατηγορίες στατιστικών.