Στοιχεία 5.4 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter που είχαν διαρρεύσει, εμφανίστηκαν σε forum hackers

Παύλος Παπαπαύλου
Στοιχεία 5.4 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter που είχαν διαρρεύσει, εμφανίστηκαν σε forum hackers
Συνεχίζονται τα προβλήματα για την πλατφόρμα του Έλον Μασκ.

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που το Twitter επιβεβαίωσε πως τα δεδομένα 5.4 εκατ. χρηστών του εκλάπησαν μέσω ενός κενού ασφαλείας, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν επιβεβαίωνε πως αυτά έχουν διαρρεύσει ή πωλούνται στο διαδίκτυο.

Πλέον, όλη η λίστα με αυτά τα στοιχεία βρίσκεται διαθέσιμη σε forum hackers, ενώ και άλλοι 1.4 εκατ. λογαριασμοί που είχαν τεθεί σε αναστολή έρχονται να προστεθούν σε αυτήν.

Ως ιδιοκτήτης του forum φέρεται η ομάδα Breached που ήταν και αυτή που αποκάλυψε την ευπάθεια. Το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφαλείας Τσαντ Λόντερ, μερικές δεκάδες εκατομμύρια λογαριασμοί του Twitter έχουν καταλήξει στα ίδια χέρια μέσω παρόμοιου προβλήματος.

Τα δεδομένα των χρηστών που είναι στα χέρια hackers περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, αλλά και πληροφορίες που ήταν δημόσια αναρτημένες στα προφίλ. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για λόγους phishing και άλλες απάτες, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως οι hackers θα εκβιάσουν και ιδιοκτήτες λογαριασμών που λειτουργούσαν με ψευδώνυμο.

Οι ειδικοί συστήνουν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε mails που φαίνεται πως έχουν έρθει από το Twitter και να ενεργοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν το σύστημα διπλής πιστοποίησης.

Πηγή εικόνας: HackRead