Ο Έλον Μασκ ξεκινάει πόλεμο κατά της Apple, απειλεί πως θα φτιάξει το δικό του κινητό!

Παύλος Παπαπαύλου
Ο Έλον Μασκ ξεκινάει πόλεμο κατά της Apple, απειλεί πως θα φτιάξει το δικό του κινητό!
Σε νέους μπελάδες και πάλι το Twitter, με τον Έλον Μασκ να ρίχνει το γάντι στην Apple.

Ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται σε νέα του τοποθέτηση πως η Apple απείλησε να αποσύρει το Twitter από το iOS App Store της για λόγους που δεν κατονομάζονται.

H τοποθέτηση αυτή ήρθε λίγο μετά από μία ανάρτηση που αναφέρει πως η αμερικανική εταιρεία σταμάτησε μάλιστα να διαφημίζεται και στο Twitter, με τον Μασκ να απευθύνεται άμεσα και στον CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν μια ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Twitter. Ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει εδώ και μέρες υπερβολική την προμήθεια 30% που κρατάει η Apple για τις αγορές που γίνονται μέσα από το App Store της, με τις εξελίξεις να οδηγούν μέχρι και τον επικεφαλής του Apple App Store, Φιλ Σίλερ, να διαγράφει το λογαριασμό του από την πλατφόρμα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το Twitter είναι η μοναδική πλατφόρμα που επιτρέπει ακόμη ενήλικο (και προσβλητικό) περιεχόμενο, παίζοντας στα όρια με τους όρους χρήσης εντός του οικοσυστήματος της εταιρείας του Κουπερτίνο. Παρόλα αυτά, ο Μασκ θεωρεί τις πρακτικές της Apple μονοπωλιακές και μάλιστα συμφώνησε με χρήστη που ανέβασε ένα χιουμοριστικό video της Epic με το Fortnite που σημειώνει κάτι σχετικό (στο πλαίσιο της μεταξύ τους διαμάχης).

Και όλα αυτά κατέληξαν σε μία ευθεία απειλή προς την Apple αν συνεχιστεί η κατάσταση, με τον ιδιοκτήτη του Twitter να απαντάει σε tweet με την φράση «…αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα φτιάξω ένα εναλλακτικό τηλέφωνο».

Και το σίριαλ συνεχίζεται…

Πηγή εικόνας: MarketWatch