Εξέγερση στην Κίνα κατά της πολιτικής «κρούσματα μηδέν»: «Δεν είναι ζωή αυτή» (vid)

Newsroom
Εξέγερση στην Κίνα κατά της πολιτικής «κρούσματα μηδέν»: «Δεν είναι ζωή αυτή» (vid)
Οργή και μεγάλες διαδηλώσεις για τα νέα αυστηρά lockdown λόγω κορονοϊού.

Αγανακτισμένοι πια με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον covid-19, είναι οι κάτοικοι στην κεντρική Κίνα, με ένα μεγάλο κύμα έντονης διαμαρτυρίας να λαμβάνει χώρα στην Γουχάν, εκεί που όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 3 χρόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν το βράδυ της Κυριακής στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για τους αυστηρότατους υγειονομικούς περιορισμούς, που στερούν ακόμα στους πολίτες την ελευθερία τους.

Σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδίδονταν απευθείας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες κινεζικές πόλεις.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 εντοπίστηκε στην Γουχάν το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Στο διαδίκτυο βίντεο έδειχναν πλήθος μπροστά από το κυλικείο του πανεπιστημίου να έχει συγκεντρωθεί γύρω από έναν ομιλητή που φώναζε: «Δεν είναι φυσιολογική ζωή αυτή, αρκετά. Οι ζωές μας δεν ήταν έτσι πριν!».

Όπως φαίνεται πάντως, οι διαμαρτυρίες ξεφεύγουν από το αμιγώς αντί-lockdown πλαίσιο, καθώς αρκετοί ζητούν ελευθερία και πτλώση του Σι Τζιπίνγκ. Έτσι, για άλλο ένα 24ωρο, οι δρόμοι μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης,.