Ο Σβήγκος ξέσπασε με εκπληκτικό ρεσιτάλ: «Η πολιτική σκηνή μας έχει εξαθλιώσει, έλα ζήσε με τον βασικό μισθό» (vid)

Newsroom
Ο Σβήγκος ξέσπασε με εκπληκτικό ρεσιτάλ: «Η πολιτική σκηνή μας έχει εξαθλιώσει, έλα ζήσε με τον βασικό μισθό» (vid)
Ο Σταύρος Σβήγκος σε ένα φοβερό ρεσιτάλ κοινωνικής ευαισθησίας για την κατάσταση που βιώνουν αρκετοί Έλληνες πολίτες.

Ο Σταύρος Σβήγκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Ελένη» και μεταξύ άλλων μίλησε για σημαντικά θέματα της κοινωνίας.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, παίρνοντας θέση για την τραπ μουσική αλλά και για την πολιτική σκηνή.

«Η πολιτική σκηνή που έχει εξαθλιώσει τη ζωή μας, δεν επιτρέπει ξεκούραση. Μην κοιτάς τώρα που εμείς φέτος κάνουμε τηλεόραση και πέρσι και μπορούμε και ζούμε. Το 90% της Ελλάδος, ζει στα όρια της φτώχιας μπορεί και πιο κάτω. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι τι να πουν αν έχω εγώ παράπονο; Ή που βγαίνουν και μας λένε "πηγαίνετε από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και θα αλλάζει η τιμή" και μας κουνάνε και το δάχτυλο. Αλήθεια; Έλα να ζήσεις εσύ με ένα βασικό μισθό και τράβα μια εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ», τόνισε.

«Για την κοινωνία γενικότερα δεν σκέφτηκα ποτέ, έκανα την καβάτζα μου είμαι εντάξει. Μα πρώτα απ' όλα το βιώνουμε και στα σπίτια μας. Άλλο η δική μου εικόνα και άλλο η εικόνα των γονιών μου. Δούλευαν τόσα χρόνια και αυτή τη στιγμή δεν βγαίνουν με την σύνταξη που παίρνουν. Το γείτονά σου, στο σούπερ μάρκετ που πας Κυριακή και υπάρχουν άνθρωποι μέσα που δουλεύουν Κυριακές. Που κι εμείς στο θέατρο Κυριακές δουλεύουμε αλλά είναι από επιλογή... Ειδικά το θέμα το κοινωνικό και ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει η πολιτική σκηνή... Δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με τα κοινά, θα ήταν μια απλή κοροϊδία για μένα. Ξέρω πολύ καλά πως όλη αυτή η κατάσταση θα με τυλίξει και θα με κάνει αυτό που χρειάζεται. Μπορεί να πάει ένας άνθρωπος για το καλό να ασχοληθεί και σαφώς θα χρησιμοποιηθεί. Από τη Βουλή, από τα Μέσα, από τις ειδήσεις. Όλα αυτά, δεν έχεις τη δική σου... πώς να στο πω, δεν μπορείς να μείνεις ακέραιος από όλο αυτό. Ακόμα κι εμένα, μπορεί να δώσω μια συνέντευξη. Να μονταριστεί όπως θέλει», συμπλήρωσε.


«Όταν σκοπεύουμε να πουλάμε τραπ μουσική με αυτούς τους στίχους σε παιδάκια δημοτικού, καταστρέφεις την επόμενη γενιά. Τη γεμίζεις με σεξισμό, με φράγκα…», είπε επίσης ο Σταύρος Σβήγκος.

«Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει αργήσει να κάνει πρόοδο. Δυστυχώς μέσα από την τηλεόραση αυτή τη στιγμή δημιουργείται η κοινωνία… όταν στοχεύουμε να πουλάμε τραπ μουσική μέσα από τους στίχους σε παιδάκια δημοτικού, καταστρέφεις την επόμενη γενιά. Τη γεμίζεις με σεξισμό, με φράγκα», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Μετά, βλέπουμε για τη Βασίλισσα της Αγγλίας και στεναχωριόμαστε. Πόσους ανθρώπους έφαγε αυτή η βασίλισσα με τις υπογραφές της; Δεν έχω δει ένα αφιέρωμα για την σκοτεινή της πλευρά. Και δεν με νοιάζει τι κάνει με τον εγγονό της όταν εγώ δεν έχω να φάω», τόνισε.