Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία: Αναφορές για δύο νεκρούς (vid)

Newsroom
Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία: Αναφορές για δύο νεκρούς (vid)
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο χωριό Przewodow της ανατολικής Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι που θα χτυπούσαν στόχους στην Ουκρανία έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας το βράδυ της Τρίτης(15/11), σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ΖΕΤ απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

«Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, δεν έχει διευκρινιστεί τι έχει συμβεί», δήλωσε ο Λούκας Κούτσι, αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει πληροφορίες αξιωματούχου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών - ο οποίος δεν κατονομάζεται - ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mατέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε εκτάκτως την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ.

Το Visegrad24 αναφέρει ότι η πολωνική Πολεμική Αεροπορία κινητοποίησε άμεσα μαχητικά αεροσκάφη.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής.