Η απίστευτη ποινή στον 23χρονο φοιτητή που πέταξε αυγά στο Βασιλιά Κάρολο (vid)

Newsroom
Η απίστευτη ποινή στον 23χρονο φοιτητή που πέταξε αυγά στο Βασιλιά Κάρολο (vid)
Καθώς ο βασιλιάς και η σύζυγός του χαιρετούσαν το πλήθος στο Γιορκ, ο νεαρός ακτιβιστής πέταξε αυγά προς τον Κάρολο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον πετύχει.

Αναστάτωση προκλήθηκε την Τετάρτη(09/11) στο Γιορκ της Βρετανίας, όταν ένας νεαρός πέταξε αυγά Βασιλιά Κάρολο Γ' και τη σύζυγό του, Καμίλα, ενώ χαιρετούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο νεαρός φώναξε στον Βασιλιά της Βρετανίας πως η χώρα «χτίστηκε πάνω στο αίμα των δούλων» λίγο πριν εκσφενδονίσει τα αυγά. Αστυνομικοί που ήταν παρόντες συνέλαβαν αμέσως τον διαμαρτυρόμενο, υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον Κάρολο και την Καμίλα και φώναζαν εξοργισμένοι «ντροπή σου» και «Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά».

O φοιτητής, που συνελήφθη τελικά από τη βρετανική αστυνομία αφέθηκε ελεύθερος, αλλά οι αρχές του απαγόρευσε να κουβαλά… αυγά σε δημόσιους χώρους, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Mirror, ο Θέλγουελ είπε ότι παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι τις 10 το βράδυ και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο ότι δεν θα πλησιάζει πλέον τον βασιλιά, ούτε θα κουβαλά αυγά σε δημόσιους χώρους.

Θα μπορεί ωστόσο να αγοράζει αυγά όταν… πηγαίνει για ψώνια, διευκρίνισε στην εφημερίδα.

Ο Θέλγουελ είναι πρώην υποψήφιος του Κόμματος των Πρασίνων και ακτιβιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Extinction Rebellion».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεντρωμένοι που επευφημούσαν τον βασιλιά έγιναν έξαλλοι μαζί του και «ούρλιαζαν». «Ορισμένοι μου τραβούσαν τα μαλλιά, με έφτυναν», είπε στη Mirror, υποστηρίζοντας ότι έχει δεχθεί απειλές ενάντια στη ζωή του.