Ιεροσυλία: Η θέση του πιτόγυρου στα καλύτερα street foods αποτελεί... σκάνδαλο

Ιεροσυλία: Η θέση του πιτόγυρου στα καλύτερα street foods αποτελεί... σκάνδαλο
Όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, εκεί έξω θεωρούν πως το τυλιχτό μας δεν αξίζει μια θέση στη «χρυσή δεκάδα» των street food.

Πόσα ακόμη να αντέξουμε; Μπορεί εδώ και χρόνια η χώρα μας να βρισκόταν χαμηλά σε διάφορες λίστες του εξωτερικού, ωστόσο σε ό,τι είχε να κάνει με το φαγητό νιώθαμε ότι υπερέχουμε. Ότι δεν μπορεί να μας πει κάτι κανείς. Ότι όποιος έρθει στην Ελλάδα και δοκιμάσει τις γεύσεις μας, θα φύγει ξετρελαμένος.

Να που όμως δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό και το πιτόγυρο όχι μόνο δεν βρίσκεται στην κορυφή με τα κορυφαία street food του κόσμου, αλλά δεν μπήκε ούτε καν στην πρώτη δεκάδα.

Στην ψηφοφορία που διενήργησε πρόσφατα το πασίγνωστο TasteAtlas και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες αναγνώστες του, την πρώτη θέση κατέλαβε το Roti Canai (κάτι σαν pancake) από τη Μαλαισία, ενώ ακολούθησε το Lumpiang Shanghai (ρολάκι με αυγό) από τις Φιλιππίνες και το Karaage από την Ιαπωνία (τηγανητό κοτόπουλο).

Σε ποια θέση κατάφερε να τερματήσει το ελληνικό τυλιχτό με γύρο; Με το ζόρι στην 17η κάτω από πολλές διάφορες γεύσεις από Ινδία, Μεξικό, Κίνα και Κορέα, που δεν έχουμε ιδέα πώς μοιάζουν.

Πάντως για να σημειώσουμε και τα θετικά της υπόθεσης, η Ελλάδα κατάφερε να έχει διπλή εκπροσώπηση στην πρώτη 50άδα με τα καλύτερα street food του πλανήτη, μιας και το σουβλάκι (δικαίωση για τους Θεσσαλονικιούς) βρέθηκε στην 49η θέση της λίστας.