Συγκλονιστική διάσωση: Τράβηξαν με σχοινί γυναίκα που κρεμόταν από τον 20ο όροφο (vid)

Newsroom
Συγκλονιστική διάσωση: Τράβηξαν με σχοινί γυναίκα που κρεμόταν από τον 20ο όροφο (vid)
Τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό 37ορορφης πολυκατοικίας στο Μανχάταν.

Σοκαριστικές στιγμές έζησαν κάτοικοι σε πολυκατοικία του Μανχάταν, όταν εξερράγη μπαταρία από ηλεκτρικό σκούτερ και έπιασε μεγάλη φωτιά στον εσωτερικό χώρο. Αμέσως προκλήθηκε πανικός, με τους ενοίκους να τρέχουν προς κάθε δυνατή έξοδο. Πολλοί όμως δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν οι διασώστες της πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έσπευσαν στην ταράτσα, ενώ άλλοι κρέμονταν από τα παράθυρά για να γλιτώσουν από τη φωτιά.

Συγκλονιστικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή που οι πυροσβέστες εργάστηκαν γρήγορα για να πραγματοποιήσουν δύσκολη διάσωση με σχοινί δύο ανθρώπων που κρέμονταν από το κτίριο.

Μια ομάδα πυροσβεστών φαίνεται να βγάζει μια γυναίκα από παράθυρο του 20ου ορόφου, αφού πρώτα την ασφαλίζουν στο σχοινί τους. Το διαμέρισμα της φαίνεται ότι έχει τυλιχτεί στις φλόγες, καθώς από το παράθυρο βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Ένας από τους πυροσβέστες δίνει «ιπποτικά» τη δική του μάσκα στη γυναίκα για να μπορέσει να αναπνεύσει μέσα από τα πυκνά σύννεφα καπνού.

Στη συνέχεια, την κατεβάζουν αργά στο παράθυρο από κάτω, όπου μια άλλη ομάδα πυροσβεστών την αρπάζει και τη φέρνει σε ασφαλές σημείο. Όλα αυτά μέσα σε ένα μόνο λεπτό.

Η επίτροπος της Πυροσβεστικής Laura Kavanagh επαίνεσε τη γρήγορη δράση της ομάδας που εργάστηκε για τη διάσωση των κατοίκων του κτιρίου.

«Δεν μπορώ να μην πω για το εξαιρετικό έργο των μελών μας σήμερα το πρωί σε απίστευτα επικίνδυνες συνθήκες. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν η εκπαίδευσή μας, η ομαδική μας εργασία και η απόλυτη αφοσίωσή μας. Μπράβο στις μονάδες που λειτούργησαν εκεί πάνω με τη σωτήρια διάσωση με το σχοινί» δήλωσε η Kavanagh στους δημοσιογράφους.