Έκανε την ανάγκη του στο σπίτι του γείτονα κι εκείνος τον «πήρε» στο κυνήγι με τσεκούρι και πριόνι

Newsroom
Έκανε την ανάγκη του στο σπίτι του γείτονα κι εκείνος τον «πήρε» στο κυνήγι με τσεκούρι και πριόνι
Ποινή φυλάκισης 2 ετών επέβαλε το Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 46χρονο, επειδή αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 49χρονο γείτονά του.

Μία ασυνήθιστη υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ένας 46χρονος κρίθηκε ένοχος επειδή αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 49χρονο γείτονά του, τον οποίο κυνήγησε, κρατώντας στα χέρια του ένα τσεκούρι κι ένα πριόνι.

Το θύμα στάθηκε τυχερό, αφού ο δράστης γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και εκτόξευε απειλές κατά της ζωής του παθόντος, συνελήφθη τελικά και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην πόλη της Κατερίνης.

Μεταξύ των δύο γειτόνων φαίνεται να σοβούσε κόντρα, με αφορμή προγενέστερο περιστατικό, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος κατηγορούμενος ούρησε κοντά στο σπίτι του 49χρονου γείτονά του. Έκτοτε φαίνεται πως ακολούθησαν κι άλλα επεισόδια μεταξύ τους, με αποκορύφωμα αυτό, για το οποίο ο 46χρονος κατέστη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετατροπή της κατηγορίας και αναστολή της ποινής

Το Δικαστήριο μετέτρεψε τελικά την κατηγορία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πράξη για την οποία τον έκρινε ένοχο, όπως επίσης για απειλή, εξύβριση και παράνομη οπλοφορία. Η ποινή αποφασίστηκε να ανασταλεί επί τριετία, υπό τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας με το θύμα.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να τον πειράξω, ήθελα απλά να τον τρομάξω» είπε στην απολογία του ο 46χρονος. «Ήλπιζα ότι θα μου ζητούσε μία συγγνώμη» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Από την πλευρά του, το θύμα στην κατάθεσή του στο δικαστήριο σημείωσε πως σώθηκε από τύχη. «Είχα Άγιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.