Στη φυλακή η 38χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της (vids)

Newsroom
Στη φυλακή η 38χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της (vids)
Προφυλακισμένη κρίθηκε μετά την απολογία της η 38χρονη…

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 38χρονη γυναίκα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Η δράστις μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Ηρακλείου νωρίς το πρωί της περασμένης Τετάρτης (26/10), μετά από τέσσερις μέρες από την επίθεση.

Ο Εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα (29/10) μετά την απολογία της αποφασίστηκε να προφυλακιστεί.

Την ίδια ώρα, ο εν διαστάσει σύζυγος της νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε, με σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπο, το θώρακα και το λαιμό ενώ κινδυνεύει να χάσει και το μάτι του.

Ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε μετά το τέλος της απολογίας της ότι η 38χρονη είχε μαζί της το καυστικό υγρό γιατί φοβόταν τον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, λέγοντας πως ήταν κακοποιητικός απέναντι της. Υποστήριξε επίσης ότι η επίθεση δεν έγινε ενώ το θύμα κοιμόταν και ότι ο 36χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο της κατηγορούμενης, την κυνήγησε μετά την επίθεση.

Η 38χρονη, κατά τον δικηγόρο της, διέφυγε από το σημείο της επίθεσης με ταξί και δεν παραδόθηκε άμεσα στην αστυνομία γιατί φοβόταν.

Σύμφωνα με το neakriti.gr την 38χρονη συνόδευαν στο γραφείο της Γ' Ανακρίτριας Ηρακλείου ο δικηγόρος από την Αθήνα Απόστολος Λύτρας που την έπεισε και να παραδοθεί αλλά και ο δικηγόρος από το Ηράκλειο Μάνος Δρακωνάκης. Η 38χρονη έχει ήδη αναφέρει ότι είχε κακοποιηθεί στον έγγαμο βίο της, ότι το υγρό που πέταξε στον σύζυγό της ήταν καθαριστικό και όχι βιτριόλι και ότι το είχε γενικώς μαζί της για άμυνα γιατί φοβόταν. Την περασμένη Τετάρτη που προσήχθη πρώτη φορά στην Ανακρίτρια φέρεται να είχε πει ότι ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του 36χρονου αναφέρουν ότι η μυστηριώδης "Στεφανία" που τον "παγίδευσε" να επιστρέψει στο ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ είναι υπαρκτό πρόσωπο και θα ζητηθεί από τους ίδιους με αίτημα προς την Ανακρίτρια να της ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη όπως και σε όποιον άλλο εμπλέκεται όπως για παράδειγμα ένα αντρικό πρόσωπο που κατονομάστηκε από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια ότι παρέλαβε το οξύ. Όπως δήλωσε η δικηγόρος από το Ηράκλειο Αλεξάνδρα Σπανάκη που εκπροσωπεί τον 36χρονο μαζί με τον δικηγόρο εξ Αθηνών Αλέξη Κούγια η μυστηριώδης "Στεφανία" είναι υπαρκτό πρόσωπο και θα κατατεθεί αίτημα για συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της καθώς εκείνο το βράδυ προκαλούσε με τηλεφωνήματα και μηνύματα να επιστρέψει στο ξενοδοχείο ο 36χρονος από όπου είχε φύγει. Τα παρελκυστικά μηνύματα στον 36χρονο έκαναν λόγο για ομαδική ερωτική συνεύρεση. Όταν εκείνος επέστρεψε στο δωμάτιο ήταν μόνη η 38χρονη η οποία και του έριξε το οξύ σύμφωνα με την κ. Σπανάκη. Να αναφερθεί ότι ο 36χρονος δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του καθώς όπως ανέφερε η κ. Σπανάκη το έγκαυμα στον λαιμό είναι εξαιρετικά βαθύ και σοβαρό και μια επιμόλυνση ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Στα δικαστήρια Ηρακλείου υπήρχε κινητοποίηση από νωρίς το πρωί για την προσαγωγή της γυναίκας ενώ τα μέτρα είναι δρακόντεια.