Έστησαν δεκάδες παγίδες για καβούρια σε προστατευόμενη περιοχή «Natura» στην Στυλίδα

Newsroom
Έστησαν δεκάδες παγίδες για καβούρια σε προστατευόμενη περιοχή «Natura» στην Στυλίδα
Οι δράστες είχαν βάλει 64 παγίδες συνολικά, γνωστές και ως "νταούλια", στις οποίες είχαν πιαστεί 70 ζωντανά καβούρια.

Σε παράνομο ψάρεμα καβουριών και με απαγορευμένα μέσα είχαν επιδοθεί άγνωστοι στην προστατευόμενη και ενταγμένη στη «Natura» θαλάσσια περιοχή Λιβάρι της Στυλίδας, ωστόσο ξεσκεπάστηκαν χάρη στη δράση του λιμεναρχείου της περιοχής.

Οι δράστες είχαν βάλει 64 παγίδες συνολικά, γνωστές και ως "νταούλια", στις οποίες είχαν πιαστεί 70 ζωντανά καβούρια. Οι άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου κατά τη διάρκεια της περιπολίας του εντόπισαν τις παγίδες και διέσωσαν τα συνολικού βάρους 39 κιλών καβούρια, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα, όπως προβλέπεται.

Οι παγίδες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, καθώς στην περιοχή απαγορεύεται παντελώς η αλιεία ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των παράνομων ψαράδων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από κει και πέρα, τέσσερις Έλληνες αυτοδύτες ηλικίας 50, 27, 31 και 31 χρόνων και ένας 35χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού την ώρα που έκαναν παράνομο υποβρύχιο ψάρεμα σε απαγορευμένη περίοδο στην θαλάσσια περιοχή "Παπαλιμάνι" της Θάσου και συνελήφθησαν.

Στο σκάφος τους είχαν φορτώσει 2.610 ολοθούρια συνολικού βάρους 522 κιλών, όλα μικρότερων διαστάσεων από το επιτρεπόμενο κι έτσι ποντίστηκαν στη θάλασσα. Ο καταδυτικός εξοπλισμός των λαθραλιέων κατασχέθηκε και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Σε έλεγχο υποβλήθηκε από άνδρες του Λιμενικού ένας 39χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας στην Χαλκίδα και διαπιστώθηκε ότι είχε αλιεύσει όστρακα του είδους "χτένι" βάρους 19 κιλών και 800 γραμμαρίων. Τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα και σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.