Πλέον μπορείτε να μπλοκάρετε τα δεδομένα σας όταν δίνετε κινητό της Samsung για επισκευή

Παύλος Παπαπαύλου
Πλέον μπορείτε να μπλοκάρετε τα δεδομένα σας όταν δίνετε κινητό της Samsung για επισκευή
Προστασία για τους καταναλωτές με κάθε τρόπο και πριν από κάθε service.

H διαδικασία επισκευής ενός κινητού τηλεφώνου στη διάρκεια ζωής του στα χέρια ενός χρήστη δεν είναι σπάνια, ωστόσο πάντα ενέχει ο κίνδυνος των προσωπικών δεδομένων όταν παραδίδεται σε ένα τρίτο άτομο για τη σχετική διαδικασία.

Αν και οι περισσότερες εταιρείες που αναλαμβάνουν διαδικασίες service είναι προσεκτικές σε αυτό το επίπεδο, δεν έχουν λείψει στο παρελθόν ακόμη και περιστατικά εκβιασμών και έτσι η Samsung πήρε μία απόφαση που θα βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Μετά την διάθεση της σχετικής υπηρεσίας στην κινεζική αγορά, η κορεατική εταιρεία προσφέρει τώρα σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως το Maintenance mode.

Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του κινητού του τηλεφώνου, όσο αυτό βρίσκεται σε τρίτα χέρια για επισκευή.

Σε πρώτη φάση, το mode θα διατεθεί για τηλέφωνα Samsung Galaxy S21 και Samsung Galaxy S22 και θα συνεχιστεί σε περισσότερες συσκευές μέσα στο 2023.

Για όσους έχουν κάποιο από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Samsung, η λειτουργία ενεργοποιείται από το μενού Settings > Battery > Device Care.

Με την ενεργοποίησή του, η συσκευή επανεκκινεί και δεν επιτρέπει σε κανέναν (πέραν του ιδιοκτήτη) την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία πέραν των βασικών λειτουργιών.

Samsung Maintenance Mode