Νέα iPad Pro, 10ης γενιάς iPad, νέο Apple TV και ημερομηνία για το iPadOS 16.1 (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Νέα iPad Pro, 10ης γενιάς iPad, νέο Apple TV και ημερομηνία για το iPadOS 16.1 (vid)
Η Apple προχώρησε σε πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις το βράδυ της Τρίτης.

H Apple ανακοίνωσε τα νέα της προϊόντα στην κατηγορία των iPads και του Apple TV. Η αμερικανική εταιρεία δημοσίευσε ένα video για να δείξει τι έρχεται στις φορητές συσκευές της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στα νέα iPad Pro λοιπόν θα έχουμε το M2 SoC που είδαμε και στα MacBook Air και MacBook Pro και θα έρθει στις δύο κλασικές διαστάσεις: 11 και 12,9 ίντσες. Η οθόνη του μεγάλου μοντέλου είναι Mini LED με HDR και του μικρού πιο παλιάς τεχνολογίας, αλλά και τα δύο υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz.

Τα νέα iPad Pro θα υποστηρίζουν το πρότυπο WiFi 6E, σύνδεση με δίκτυα 5G, θα προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο έως και τα 2TB και μνήμη έως και 16GB. Η τιμή του στα ευρωπαϊκά καταστήματα ξεκινάει από τα €1069 και φτάνει έως και τα €2849, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να είναι ακόμη πιο ακριβά και η διάθεσή τους να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά τα 10ης γενιάς (και πιο προσιτά) iPad, η Apple ανακοίνωσε οθόνη 10.9 ιντσών, θύρα USB-C, μεταφορά της λειτουργίας Touch ID στο πλήκτρο ενεργοποίησης, υποστήριξη WiFi 6 και 5G και το M14 Bionic chip στο εσωτερικό του. Η μπροστινή και η πίσω κάμερά του έχει αισθητήρα 12MP και θα υποστηρίζει τα Magic Keyboard Folio και Apple Pencil πρώτης γενιάς.

Η τιμή του στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινάει από τα €589 και φτάνει έως και τα €989, ενώ στη χώρα μας αναμένεται ακόμη υψηλότερη. Τα νέα iPad 10ης γενιάς θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα από τις 26 Οκτωβρίου. Μέσα σε όλα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε και τη διάθεση του iPadOS 16.1 στις 24 Οκτωβρίου.

Πέραν των iPads, είχαμε και την ανακοίνωση μιας ανανεωμένης έκδοσης Apple TV 4K που έρχεται με ταχύτερο επεξεργαστή, βελτιωμένη υποστήριξη HDR, πιο εύκολη συνδεσιμότητα. Στο εσωτερικό του συστήματος βρίσκεται το A15 Bionic SoC και συνολικά έχουμε 50% ταχύτερη CPU και 30% ταχύτερη GPU από το προηγούμενο μοντέλο. Η συσκευή προσφέρει υποστήριξη για HDR10+ και Dolby Vision, HDR10 και HLG formats.

Το συνοδευτικό χειριστήριο φορτίζει πλέον μέσω USB-C και η νέα έκδοση του Apple TV θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: μία με 64GB αποθηκευτικό χώρο και Wi-Fi 6 συνδεσιμότητα και μία με 128GB αποθηκευτικό χώρο και έξτρα Gigabit Ethernet θύρα για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η διάθεση του νέου Apple TV θα ξεκινήσει στις μεγάλες αγορές από τις 4 Νοεμβρίου στα 129 και 149 δολάρια αντίστοιχα.