Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο Κίεβο (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο Κίεβο (vid)
Συναγερμός έχει σημάνει στην ουκρανική πρωτεύουσα έπειτα από βομβιστικές επιθέσεις από ρωσικά drone καμικάζι.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η στιγμή που η πολυκατοικία στο Κίεβο βομβαρδίζεται και άμαχοι πέφτουν θύματα της ρωσικής επίθεσης. Νέο βίντεο από την ώρα της έκρηξης κυκλοφορεί στο Twitter από το ουκρανικό πρακτορείο Nexta και προκαλεί σοκ.

Αρχικά φαίνεται ένας πύραυλος να σχίζει την ατμόσφαιρα και λίγα δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται μια «μπάλα» φωτιάς να απειλεί τα πάντα και μια πολυκατοικία να παραδίδεται στις φλόγες.

Οι δρόμοι είναι άδειοι όμως υπάρχουν ορισμένοι τολμηροί πολίτες που περνούν από σκοτεινά περάσματα αγνοώντας τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ένας κάτοικος με τον σκύλο του, στέκεται σε ένα σημείο προσπαθώντας να ηρεμήσει. Ένας άλλος ακούει την έκρηξη, κοιτάζει πίσω του για λίγο και συνεχίζει τη διαδρομή του.

Τουλάχιστον τρεις γύροι εκρήξεων έχουν σημειωθεί το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο, μια εβδομάδα έπειτα από τους εκτεταμένους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ήδη έχουν καταγραφεί τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, έκανε λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης, στη συνοικία Σεφτσένκιφσκι, όπου είχε γίνει και η ρωσική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας. «Το σώμα μιας νεκρής γυναίκας ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι, όπου σημειώθηκε έκρηξη ως αποτέλεσμα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος» πρόσθεσε επίσης.