Σάλος με ρατσιστική δήλωση Αμερικανίδας δημοσιογράφου μετά από πτήση: Η απάντηση της αεροπορικής εταιρίας

Newsroom
Σάλος με ρατσιστική δήλωση Αμερικανίδας δημοσιογράφου μετά από πτήση: Η απάντηση της αεροπορικής εταιρίας
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το ρατσιστικό σχόλιο μιας δημοσιογράφου έπειτα από ένα ταξίδι της με αεροπλάνο.

Η Dr. Sydney Watson, μια Αμερικανίδα πολιτικός- σχολιαστής προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ με μια δήλωση-εκστρατεία που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο αναλυτικά η Αμερικανίδα ισχυρίστηκε ότι το περασμένο μήνα αναγκάστηκε να καθίσει ανάμεσα σε δύο υπέρβαρους επιβάτες σε μια τρίωρη πτήση. Με το πέρας της πτήσης, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter μια απαράδεκτη δήλωση. «Αν χρειάζεται προέκταση η ζώνης ασφαλείας σου, είσαι πολύ χοντρή για να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο» είπε χαρακτηριστικά. Η ανάρτηση συνδυάστηκε μια δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με τη Watson αποδείκνυε ότι για τρεις ώρες ήταν «σφηνωμένη» ανάμεσα σε δύο υπέρβαρους επιβάτες.

«Είμαι αυτή τη στιγμή - κυριολεκτικά - ΣΦΗΝΩΜΕΝΗ- ανάμεσα σε δύο παχύσαρκους ανθρώπους στην πτήση μου. Αυτό δεν είναι αποδεκτό ή εντάξει. Αν οι χοντροί άνθρωποι θέλουν να είναι χοντροί, καλώς. Αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό όταν είμαι κολλημένη ανάμεσά σας, με τα μπράτσα σας πάνω στο σώμα μου, για 3 ώρες»

Το συγκεκριμένο Tweet, όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε και τις δύο πλευρές. Πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν απαράδεκτη η δήλωση της, ενώ κάποιοι δικαιολόγησαν την ένταση της.

Η Watson δήλωσε ότι ήταν τόσο αναστατωμένη από την κατάσταση, ενώ υποστήριξε ότι η αεροσυνοδός «μου έδινε την έκφραση ότι ήμουν για λύπηση».

Αργότερα η American Airlines ανταπάντησε στη Watson, λέγοντάς της ότι η εταιρεία δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε σωματότυπου.

«Οι επιβάτες μας έχουν όλα τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Λυπούμαστε που νιώσατε άβολα στην πτήση σας. Προσφέρουμε μια ποικιλία μεγεθών και στυλ καθισμάτων, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα» ήταν η απάντηση της δημοφιλής αεροπορικής εταιρίας.