Ουκρανοί αξιωματούχοι «τρολάρουν» τον Πούτιν με… Μέριλιν Μονρόε και «Happy Birthday Mr. President» (vids)

Newsroom
Ουκρανοί αξιωματούχοι «τρολάρουν» τον Πούτιν με… Μέριλιν Μονρόε και «Happy Birthday Mr. President» (vids)
Αρκετοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας «τρολάρουν» τον Πούτιν με το θρυλικό «Happy Birthday Mr. President» που είχε τραγουδήσει η Μέριλιν Μονρόε στον Κένεντι.

Η ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας, η οποία είναι ρωσικής κατασκευής μετά την εισβολή των Ρώσων, έχει σπείρει ενθουσιασμό στις τάξεις της Ουκρανίας, που στα 70α γενέθλια του Ρώσου προέδρου κατάφεραν ένα ισχυρό πλήγμα.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας μάλιστα «τρολάρουν» τον Πούτιν με το θρυλικό «Happy Birthday Mr. President» που είχε τραγουδήσει ερωτικά και αισθησιακά η Μέριλιν Μονρόε στον Κένεντι. Πολύς κόσμος στην Ουκρανία το ξεσήκωσε και ποστάρουν ακατάπαυστα τη φλεγόμενη γέφυρα με το «Happy Birthday Mr. President», εννοώντας πως αυτό (σ.σ. η ανατίναξη) ήταν το δώρο τους στον Πούτιν.

«Κρύβεται ρωσικός δάκτυλος»

Η ουκρανική προεδρία βέβαια, ίσως σε μια κίνηση τακτικής, υπονόησε ότι η έκρηξη από την οποία καταστράφηκε εν μέρει η γέφυρα της Κριμαίας, ήταν το αποτέλεσμα μιας «εσωτερικής» διαμάχης στους κύκλους της εξουσίας στη Μόσχα, διαβεβαιώνοντας ότι από πίσω κρύβεται «ρωσικός δάκτυλος».

«Σημειώνουμε ότι το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στην γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Επομένως, στη Ρωσία θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις (…) όλα αυτά υποδηλώνουν σαφέστατα ένα ρωσικό ίχνος», ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ.

Στο μεταξύ, στη γέφυρα ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων που είχαν διακοπεί λόγω της έκρηξης, όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαχειρίστρια εταιρεία Grand Service Express. Δύο τρένα αναχώρησαν ήδη από την Κριμαία με προορισμό τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. «Τα τρένα θα περάσουν από τη γέφυρα της Κριμαίας» ανέφερε η εταιρεία στο Telegram.

Λίγο νωρίτερα η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία και για τα οχήματα.