Ο Γιώργος Αρμένης για τη σκηνή με την θρυλική ατάκα «Ηλία ριχ'το»: «Καιγόταν η καμπαρντίνα, τα μαλλιά, η πλάτη» (vid)

Newsroom
Ο Γιώργος Αρμένης για τη σκηνή με την θρυλική ατάκα «Ηλία ριχ'το»: «Καιγόταν η καμπαρντίνα, τα μαλλιά, η πλάτη» (vid)
Ο Γιώργος Αρμένης διηγήθηκε το παρασκήνιο της θρυλικής σκηνής με τον «Μάκη Τσέτσενογλου» να λέει «Ηλία ρίχ'το» από την ταινία «Όλα είναι δρόμος».

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Γιώργος Αρμένης το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ. Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην ταινία «Όλα δρόμος» και στην θρυλική ατάκα «Ηλία, ρίχ΄το» του «Μάκη Τσετσένογλου».

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το παρασκήνιο της σκηνής που βάζει φωτιά στην καπαρντίνα του. Επειδή με το ουίσκι δεν άναβε, λούστηκε με οινόπνευμα. Μάλιστα, είχε ρίξει τόσο μεγάλη ποσότητα με αποτέλεσμα να κοντέψει να καεί, αφού είχαν αρπάξει τα μαλλιά και η πλάτη του.

«Δεν είχα πάει ποτέ στα μπουζούκια, γιατί δεν είχα λεφτά, φοβόμουν να μπω σε αυτά τα κέντρα. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου τα μπουζούκια. Με πήγε ο Παντελής Βούλαρης στα μπουζούκια, σε κάποια μπουζούκια στην περιφέρεια, εκεί τρόμαξα, είπα “τι γίνεται εδώ;”», ανέφερε αρχικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αρμένης εξομολογήθηκε πως «για το τελευταίο γύρισμα με είχε ο Παντελής Βούλγαρης δυο μέρες έξω από το Κιλκίς, που έκαιγαν τα χωράφια για να φύγουν τα ζιζάνια και καθόμασταν και μιλάγαμε. «Δεν πρέπει να το ξαναχτίσουμε, πρέπει να πας μία και έξω» μου έλεγε. «Άσε με να κοιμηθώ λίγο» του ζητούσα και μου απαντούσε «όχι, είναι πρωί, ξημερώματα και όλη νύχτα χόρευες, έτρωγες και έπινες». Την άλλη μέρα που κάναμε μια λήψη, δεν έπιανε φωτιά η καμπαρντίνα μου και τους ζήτησα να με αφήσουν να το φτιάξω εγώ» είπε.

Και συνέχισε: «Πήραμε πράσινο, πήρα εγώ οκτώ μπουκάλια. Χάλασα τα δυο για το πρώτο γύρισμα για να μην πάρουμε και πολλή φωτιά και μετά, όταν μου είπε ο Παντελής «πάμε», άρχισα να τρέμω, αλλά είχα ρίξει τόσο πολύ μες στις τσέπες και παντού. Υπογράφω, βάζω φωτιά, χορεύω, καίγεται η καμπαρντίνα, καίγονται τα μαλλιά μου, πετάω την καπαρντίνα και καίγονται λίγο η πλάτη και τα πλευρά μου», πρόσθεσε.

Και κατέληξε την αφήγησή του: «Εκείνη την ώρα δεν με ένοιαζε τίποτα! Γενικά στο θέατρο, στο σινεμά, στην τηλεόραση μπαίνω μέσα εκεί και είμαι εκεί. Ας καώ, ας πεθάνω, ας μείνω κουτσός, να μου καούν τα αυτιά και να πέσουν. Τι νόημα έχει».