Έγκυος με παιδί σε καρότσι κατήγγειλε οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, «πήρα το επόμενο» (vid)

Newsroom
Έγκυος με παιδί σε καρότσι κατήγγειλε οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, «πήρα το επόμενο» (vid)
Η 29χρονη αφού επιβιβάστηκε κανονικά στο επόμενο λεωφορείο προέβη σε καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές και στον Συνήγορο του Πολίτη και θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για το περιστατικό.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία από εγκυμονούσα στη Θεσσαλονίκη, με έναν οδηγό λεωφορείου ΟΑΣΘ να μην της επιτρέπει την επιβίβαση, ενώ είχε στο καρότσι το 2χρονο παιδάκι της.

«Ήμουνα στη στάση, περίμενα το λεωφορείο, ήρθε το λεωφορείο, σταμάτησε η πόρτα η μεσαία που είναι για την πρόσβαση για τα καροτσάκια μπροστά σε κολωνάκια στο πεζοδρόμιο. Πήγα στον οδηγό, του είπα να το τραβήξει λίγο μπροστά, ήμουν με τον σύζυγό μου εκείνη την ώρα κάτω από το λεωφορείο, μου είπε ότι "πρέπει να διπλώσεις το καρότσι’". Του είπα ότι: ‘"Δύσκολα. Δεν μπορώ’"».

Η νεαρή που διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου με το παιδί της στο καρότσι και τον σύζυγό της.

Όταν σταμάτησε το λεωφορείο, η επιβίβαση για αυτήν ήταν αδύνατη, καθώς ο οδηγός άνοιξε την μεσαία πόρτα σε σημείο που ακριβώς μπροστά υπήρχαν κολωνάκια και παρεμπόδιζαν την εγκυμονούσα να ανέβει με το καρότσι.

Η γυναίκα παρακάλεσε τον οδηγό να μετακινήσει το λεωφορείο πιο μπροστά για να μπορέσει να ανεβάσει το καρότσι, όμως, σύμφωνα με την ίδια, εκείνος το αρνήθηκε και της είπε πως πρέπει να το διπλώσει προκειμένου να ανέβει.

Πήρε άλλο λεωφορείο

«Ήταν ένας φαύλος κύκλος ερωτήσεων. Εγώ είπα ας πούμε μετά: "Άσ’ το να φύγει το λεωφορείο" και πήρα το επόμενο που φυσικά δεν μου αρνήθηκε η είσοδος. Επικοινώνησα κιόλας με την αστυνομία, έκανα καταγγελία».

Η πλευρά του ΟΑΣΘ από την άλλη μετά την καταγγελία, αναφέρει πως για να επιβιβαστεί παιδικό καρότσι σε αστικό λεωφορείο, θα πρέπει να εισέλθει από την μεσαία πόρτα και να μεταφερθεί διπλωμένο αν υπάρχει πλήθος κόσμου στο εσωτερικό.

Ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ ανέφερε σχετικά: «Για να ανέβει καρότσι πάνω πρέπει το καρότσι να είναι κλειστό, εάν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες και πρέπει να ανέβει με το μωρό θα πρέπει να υπάρχει ένα καρότσι ανά όχημα».

«Δεν είχε ιδιαίτερο ύφος. Και εγώ προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και ήμουν ευγενέστατη απέναντί του. Και θέλω να πω ότι και βάσει της νομοθεσίας δεν μπορεί να μου το αρνηθεί γιατί διάβασα και το ΦΕΚ. Να σας ενημερώσω ότι και από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ επικοινώνησαν μαζί μου, να μου ζητήσουνε συγγνώμη οι άνθρωποι» ανέφερε η εγκυμονούσα.