Φρίκη στην Αχαΐα: Της άφηναν φαγητό έξω από την πόρτα και αυτή ήταν μέσα νεκρή μέρες

Newsroom
Η άτυχη γυναίκα φέρεται να έπασχε από βαριά κατάθλιψη και σοβαρή διατροφική διαταραχή. Θρήνος στη τοπική κοινωνία.

Θλίψη προκαλεί η ανατριχιαστική είδηση του θανάτου μίας 44χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, σε προχωρημένη σήψη, σχεδόν μουμιοποιημένη στο κρεβάτι της, πριν δύο εβδομάδες, στο σπίτι της στον Κάλανο Αχαΐας.

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε κοντινός άνθρωπος της άτυχης γυναίκας όταν ανακάλυψε ότι εκείνη ήταν νεκρή για μέρες με τη σορό της να εντοπίζεται σε προχωρημένη σήψη και μάλιστα, όπως μεταδίδει το pelop.gr, να είναι σε «κατάσταση μουμιοποίησης». Το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής ανησύχησε τον κάτοικο του χωριού που την εντόπισε.

Κανείς από το χωριό δεν ξέρει πόσες ημέρες πέρασαν από τον θάνατό της. Οι πληροφορίες λένε ότι είχε να δώσει σημεία ζωής τουλάχιστον ένα μήνα. Το σπίτι δεν είχε κλειστά πατζούρια και έτσι κανείς δεν προβληματίστηκε ότι κάτι συμβαίνει ώστε να παρέμβει νωρίτερα. Κάποιοι μάλιστα άφηναν φαγητό έξω από την πόρτα της, όταν διαπίστωναν πως δεν είχε καμία διάθεση επικοινωνίας.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και σοβαρής διατροφικής διαταραχής. Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Αν και είχε γίνει προσπάθεια από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου να την προσεγγίσουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, η γυναίκα δεν δέχθηκε τη ψυχική βοήθεια.