Δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις το Optimus, το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις το Optimus, το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla (vid)
Στάθηκε μετά βίας στα πόδια του και δεν εντυπωσίασε με τα όσα έδειξε.

Μπορεί ο Ίλον Μασκ να διαφήμιζε εδώ και καιρό το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla και να προετοίμαζε τον κόσμο για κάτι καινοτόμο, ωστόσο το αποτέλεσμα της παρουσίασής του στο πρόσφατο AI Day της εταιρείας δεν κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ που μετά βίας κατάφερε να σταθεί χωρίς υποστήριξη στη σκηνή, ενώ έπεσε και στο έδαφος κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μασκ.

Τα σχέδια της Tesla για το Optimus έχουν αποκαλυφθεί εδώ και ένα χρόνο και σε μορφή video παρουσιάστηκε να καταφέρνει να ολοκληρώνει διάφορες δουλειές του σπιτιού, όπως μεταφορά αντικειμένων ή και πότισμα των λουλουδιών.

Επί της ουσίας, όμως, αυτό που παρουσιάστηκε δεν έκλεψε τις εντυπώσεις. Η Tesla σημείωσε πως το μοντέλο που ανέβηκε στη σκηνή ήταν σε πρώιμη μορφή και έχει κατασκευαστεί εδώ και 6 μήνες και θα μπορεί να περπατάει χωρίς πρόβλημα σε περίπου 6 μήνες.

Το κόστος του Optimus εκτιμάται πως θα φτάσει τα 20 χιλιάδες δολάρια και ο Μασκ σημείωσε πως, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα ανθρωποειδή ρομπότ των ανταγωνιστών της Tesla, το Optimus θα μπορεί να αναλύσει δεδομένα χωρίς να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας τόνισε πάντως πως η παρουσίαση έγινε με σκοπό να προσελκυθούν ακόμη περισσότεροι ταλαντούχοι άνθρωποι και να συνεργαστούν με την Tesla.