To σήμα Νike σχεδιάστηκε από φοιτήτρια που πληρώθηκε με μόλις 35 δολάρια

Newsroom
To σήμα Νike σχεδιάστηκε από φοιτήτρια που πληρώθηκε με μόλις 35 δολάρια
Τα social media πάντως τον αποθεώνουν για την κίνηση που έκανε μετά.

Ο ιδρυτής της Nike, Phil Knight λαμβάνει ιδιαίτερους επαίνους τελευταία, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως αγόρασε το λογότυπο της Nike από μια φοιτήτρια με μόλις 35 δολάρια.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία - που ιδρύθηκε στις 25 Ιανουαρίου το 1964 - είναι παγκόσμια αναγνωρίσιμη από το περίφημο «ν» της, το σήμα που βρίσκεται στο πλάι συνήθως των παπουτσιών της. Η αξία της σήμερα ανέρχεται στα 152,18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Knight, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον Bill Bowerman, αποκάλυψε πως το εμβληματικό σήμα του αθλητικού κολοσσού τοι αγόρασε πολύ φθηνά, σχεδόν τσάμπα.

Σε ένα επεισόδιο του «The David Rubenstein Show», ο Knight επιβεβαίωσε ότι η Nike είχε αγοράσει το λογότυπο για το ποσό των 35 δολαρίων: «Ήταν μια φοιτήτρια γραφικής τέχνης στο Portland State που χρειαζόταν χρήματα. Του είπα θα σου πληρώνουμε 2 δολάρια την ώρα για να εξασκηθείς. Ξέρεις, για να κάνεις μερικά σχέδια. Ξόδεψε 17,5 ώρες σε αυτό».

Βέβαια η φοιτήτρια, η Carolyn Davidson δεν απαίτησε μετά, όταν γιγαντώθηκε η Nike, περισσότερα χρήματα, γιατί οι ιδιοκτήτες της έδωσαν «500 μετοχές»: «Δεν έχει πουλήσει ούτε μία μετοχή και αξίζει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σήμερα». πρόσθεσε ο Knight.

Προέβη μάλιστα σε ακόμα μία αποκάλυψη… Είπε πως στην αρχή δεν του άρεσε. Της είπε: «Δεν το αγαπώ, αλλά… ίσως “μεγαλώσει” με μας». Και… γιγαντώθηκε!