Σπάνε τα κοντέρ οι αναζητήσεις των Ρώσων «πώς να σπάσεις το χέρι σου» για να αποφύγουν την επιστράτευση

Newsroom
Σπάνε τα κοντέρ οι αναζητήσεις των Ρώσων «πώς να σπάσεις το χέρι σου» για να αποφύγουν την επιστράτευση
Οι Ρώσοι αναζητούν στην Google «πως να σπάσω το χέρι μου» και «πως να σπάσω το χέρι μου στο σπίτι μου».

Σε πανικό βρίσκονται οι στρατεύσιμοι Ρώσοι, που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους και λύσεις να αποφύγουν την μερική επιστράτευση (περίπου 300.000 έφεδροι) και να σταλούν στα μέτωπα στην Ουκρανία.

Πέραν από αυτούς που εγκαταλείπουν τη χώρα, με αεροπορικό εισιτήριο δίχως επιστροφή προς τις χώρες που δέχονται Ρώσους χωρίς βίζα αλλά και στα σύνορα με τη Γεωργία, πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν ακόμα και πιο ακραίους τρόπους για να αποφύγουν την στράτευση.

Όπως; «Πως να σπάσω το χέρι μου». Αυτό αναζητούν στο Google οι Ρώσοι μετά το διάγγελμα του Πούτιν που ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

«Μιλάμε για μερική επιστράτευση, δηλαδή θα υπαχθούν σε αυτήν μόνο οι πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένη στρατιωτική ειδικότητα και σχετική εμπειρία.

Οι στρατεύσιμοι θα περάσουν υποχρεωτικά από πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση με βάση την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης πριν αναχωρήσουν στις μονάδες», ανέφερε σχετικά ο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Μετά από όλα αυτά, το Google Trends δείχνει ότι οι Ρώσοι προθυμοποιούνται να σπάσουν ακόμα και κόκαλά τους για να αποφύγουν τη στράτευση.

2

Τις προηγούμενες επτά ημέρες, οι αναζητήσεις για «как сломать руку» δλδ. «πώς να σπάσεις το χέρι σου» ήταν πολύ χαμηλές από τους κατοίκους της Ρωσίας που χρησιμοποιούσαν το Google. Την ημέρα του διαγγέλματος, οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα και παρέμειναν υψηλές για τις επόμενες ώρες. Άλλη τάση παρουσίασε εκτόξευση είναι η αναζήτηση «πώς να σπάσεις το χέρι σου στο σπίτι».

Σε συνέντευξή του στην Washington Post, ένας άνδρας από τη Μόσχα ισχυρίστηκε ότι οι αρχές τον «κυνηγούσαν» από τον Φεβρουάριο προσπαθώντας να του προσφέρουν συμβόλαιο. Υποστήριξε μάλιστα ότι έλαβε μια προσωπική κλήση από το στρατολογικό γραφείο, λέγοντας: «Με διέταξαν να περάσω από Επιτροπή Υγείας αύριο το πρωί. Οπότε, αμφιβάλλω ότι θα γλιτώσω τώρα».