Έβγαινε για έναν χρόνο με έναν από τους πιο καταζητούμενους άνδρες της Ευρώπης και δεν είχε ιδέα ποιος ήταν

Newsroom
Έβγαινε για έναν χρόνο με έναν από τους πιο καταζητούμενους άνδρες της Ευρώπης και δεν είχε ιδέα ποιος ήταν
Γνώρισε τον -επίσης Βρετανό- εγκληματία Christopher Guest More σε ένα στριπτιτζάδικο της Μάλτας το 2012

Μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράστηκε μια πολύ περίεργη προσωπική της ιστορία. Η 35χρονη Stella Paris έβγαινε με έναν από τους πιο καταζητούμενους άντρες της Ευρώπης για έναν χρόνο, ωστόσο δεν είχε ιδέα για το ποιος πραγματικά ήταν.

Γνώρισε τον -επίσης Βρετανό- εγκληματία Christopher Guest More σε ένα στριπτιτζάδικο της Μάλτας το 2012. Εννέα χρόνια αφότου δολοφόνησε τον Brian Waters το 2003 στο Cheshire. Ο More, που αποκαλούσε τον εαυτό του Andrew Lamb είχε βασανίσει το 44χρονο θύμα του με τη βοήθεια τριών άλλων ανδρών, γιατί του χρωστούσε 20.000 λίρες από εμπόριο ναρκωτικών. Το θύμα «έφυγε» από τη ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία και μώλωπες στην καρδιά.

Μετά το έγκλημα, ο More έφυγε από τη χώρα και ξεκίνησε μια νέα, πολυτελή ζωή στη Μάλτα με διαφορετικό βέβαια όνομα.

2

H Stella Paris είπε στην Daily Star: «Το γεγονός ότι ήταν δολοφόνος με κατέστρεψε. Οι λεπτομέρειες των βασανιστηρίων με φρίκαραν τόσο που διατάραξα σοβαρά την ψυχική μου υγεία».

Θυμήθηκε μάλιστα το περιστατικό όπου η βίαιη φύση του δολοφόνου αποκαλύφθηκε, κάτι που ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψει: «Ένα πρωί μου ζήτησε να του φτιάξω βραστά αυγά για πρωινό και ένα από αυτά ήταν πιο ρευστό από όσο του αρέσει και μου το πέταξε. Είπα ότι αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον άφησα. Με έριξε στο έδαφος, παλέψαμε αλλά ήταν πολύ δυνατός. Μου έκανε μώλωπες στον καρπό και σηκώθηκα και πήγα στο σπίτι της μητέρας μου».

Η 35χρονη (τότε 26 ετών) μίλησε για την γνωριμία τους, λέγοντας: «Δεν μου άρεσε πολύ. Νόμιζα ότι ήταν αλαζονικός και εγωιστής, αλλά αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την πρώτη συνάντηση. Είπε ότι ήταν πολύ εκνευρισμένος και κουρασμένος μετά από μια κοπιαστική μέρα στη δουλειά. Τα βράδια που με επισκέφτηκε στη συνέχεια ήταν πολύ διαφορετικός, προσπαθούσε να με κερδίσει.

Συνήθιζε να κουβαλάει πολλά χρήματα και για να είμαι ειλικρινής στην αρχή αυτό με τράβηξε σε εκείνον αρχικά».

2

Η Paris είπε ότι το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν οι συχνοί εφιάλτες που υπέφερε ο More, ενώ στη συνέχεια είπε ότι έγινε «εξαιρετικά πιεστικός και την ήλεγχε. Η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει και άρχισα να ζαλίζομαι. Ήμουν τόσο ανήσυχη και ολόκληρο το σώμα μου μούδιασε σκεφτόμενη τις λεπτομέρειες του εγκλήματός του. Δεν μπορούσα να φάω τίποτα».

Είπε ότι τελικά χρειάστηκε «ένας ολόκληρος χρόνος» για να επεξεργαστεί το γεγονός ότι «ζούσε, έτρωγε και κοιμόταν με κάποιον του οποίου το πραγματικό όνομα και το ιστορικό υπόβαθρο δεν γνώριζα».

Ο More εκτίει πλέον ποινή ισόβιας κάθειρξης για τα εγκλήματά του με ελάχιστη φυλάκιση 24 χρόνια.