Altın Gün: Ολλανδικό «γλέντι» με άρωμα Τουρκίας και αρκετή ψυχεδέλεια

Παναγιώτης Γκανάς
Altın Gün: Ολλανδικό «γλέντι» με άρωμα Τουρκίας και αρκετή ψυχεδέλεια
Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται πλέον το ότι μία μπάντα ήταν live ίδια με το CD, το βινύλιο, το Spotify; Πολύ αλλά ισχύει σίγουρα για τους Altın Gün.

Η εξαμελής παρέα με τα μικρόφωνα να έχουν στηθεί μπροστά στον Erdinç Ecevit Yıldız και την Merve Daşdemir, ήταν στην ώρα της. Περίπου στις 22:30, η άδεια σκηνή φωτίστηκε και τα ηχεία έπαιξαν το εμβληματικό Sevda Çiçeği του Fikret Kızılok που έχουν διασκευάσει με τεράστια επιτυχία στην Τουρκία οι Mor ve Ötesi.

altingun


Το πάρτι είχε ήδη ξεκινήσει.

Η τούρκικη μπάντα με βάση το Άμστερνταμ, στην τελευταία στάση της περιοδείας της, επέλεξε την Αθήνα μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις τους σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα και Τελ Αβίβ. Και η Merve Daşdemir ήταν ξεκάθαρη: ¨Θα είμαστε για έξι εβδομάδες σε άδεια οπότε ας παρτάρουμε σήμερα".

Erdinç

Το σύνθημα είχε δοθεί και οι παρευρισκόμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν.


Από το πρώτο κιόλας γρατζούνισμα του Erdinç στο σάζι του, τούρκικα αρώματα, αμανέδες αλλά και έντονο 70's - 80's στοιχείο συνέθεσαν ένα παράδοξο, ενδιαφέρον και σίγουρα ευχάριστο σκηνικό.

Το κοινό, χόρευε εκστασιασμένο. Προσπαθούσε να τραγουδήσει - ο αποκλειστικά τούρκικος στίχος- δεν έκανε πιο εύκολα τα πράγματα αλλά σίγουρα καλωσόρισε τους Altın Gün και τους έδωσε το σήμα για την επάνοδό τους στις αθηναϊκές σκηνές.

merve

Ένα συγκρότημα που τόλμησε, όταν ο Ολλανδός μπασίστας Jasper Verhulst αναζήτησε μέσω Facebook μουσικούς για να παίξουν τούρκικη μουσική.

Ένα Grammy και αρκετά live μετά είναι σίγουρα το next big thing της ψυχεδελικής μουσικής.

altingunfinal