Assassin’s Creed Mirage, τα νέα Assassin’s Creed games και η συνεργασία με το Netflix (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Assassin’s Creed Mirage, τα νέα Assassin’s Creed games και η συνεργασία με το Netflix (vids)
H Ubisoft μίλησε για τα σχέδιά της σχετικά με το μέλλον της σειράς Assassin’s Creed.

Η Ubisoft διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο μια ειδική online εκδήλωση, όπου και μίλησε για το μέλλον της σειράς Assassin’s Creed. Ας δούμε αναλυτικά τις ανακοινώσεις.

Assassin’s Creed Mirage, το επόμενο παιχνίδι της σειράς
Η πρώτη και βασική ανακοίνωση αφορούσε το επόμενο παιχνίδι της σειράς που έρχεται το 2023 για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S με τον τίτλο Assassin’s Creed Mirage. Το παιχνίδι θα μας ταξιδέψει στον 9ο Αιώνα και την πόλη της Βαγδάτης, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Basim.

Η τελευταία στάση στο Assassin’s Creed Valhalla
Παράλληλα, η Ubisoft ανακοίνωσε το τελευταίο κεφάλαιο του Assassin’s Creed Valhalla που θα κυκλοφορήσει με τίτλο Assassin’s Creed Valhalla: The Last Chapter. H διάθεσή του θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και θα ενώσει μερικά κομμάτια στις ιστορίες των διάφορων χαρακτήρων που έχουμε ήδη γνωρίσει.

Assassin’s Creed Codename Jade: έρχεται στα κινητά
Μία από τις πιο ξεχωριστές ανακοινώσεις ήταν αυτή του πρώτου open world Assassin’s Creed game για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές με την κωδική ονομασία Jade. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται τις οθόνες αφής και θα ταξιδέψει τους παίκτες στην Κίνα, όπου θα μπορούν να κάνουν μέχρι και παρκούρ σε διάφορες σημαντικές τοποθεσίες.

Συνεργασία με το Netflix για σειρά και παιχνίδια
H Ubisoft ανακοίνωσε από το 2020 πως συνεργάζεται με το Netflix για μια σειρά Assassin’s Creed, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Πλέον έγινε πιο επίσημο από ποτέ, ενώ ανακοινώθηκε πως έχει ξεκινήσει ήδη η ανάπτυξή της. Στην παραγωγή θα συμμετέχουν οι Ubisoft Film and Television και το Netflix, ενώ την ευθύνη του project θα έχει ο Jeb Stuart (Vikings: Valhalla, Die Hard, The Fugitive). Πέραν αυτού, θα κυκλοφορήσει και ένα αποκλειστικό Assassin’s Creed game για τα apps του Netflix σε κινητά.

Assassin’s Creed Codename Red, ταξίδι στην φεουδαρχική Ιαπωνία
O κόσμος της σειράς ζητούσε ένα ταξίδι του Assassin’s Creed στην Ιαπωνία και η Ubisoft δεν μπορούσε να του χαλάσει το χατίρι. Έτσι, η Ubisoft Quebec ετοιμάζει τη νέα σημαντική στάση της σειράς στο χώρο των open world Assassin’s Creed games. Το παιχνίδι αναμένεται το νωρίτερο το 2024.

Assassin’s Creed Codename Hexe, το επόμενο διαφορετικό game
Χωρίς να πει πολλά για αυτό, η Ubisoft ανακοίνωσε πως το studio της στο Montreal που ξεκίνησε και τη σειρά Assassin’s Creed, ετοιμάζει κι αυτό το δικό του project για το franchise. Το Assassin’s Creed Codename Hexe παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο trailer που δεν δείχνει πολλά, πέραν ενός λογότυπου της σειράς φτιαγμένο από ξύλα που κρέμεται από ένα κλαδί.