Χάκερ έστειλαν όλα τα ταξί στο ίδιο σημείο και μπλόκαρε το κέντρο της Μόσχας

Newsroom
Χάκερ έστειλαν όλα τα ταξί στο ίδιο σημείο και μπλόκαρε το κέντρο της Μόσχας
Οι Anonymous φαίνεται πως είναι υπεύθυνοι για την επίθεση.

Μπλόκαρε από τα ταξί η Μόσχα, καθώς εκατοντάδες κίτρινα αυτοκίνητα έφτασαν στο ίδιο σημείο παραλαβής που τους είχαν στείλει. Μόνο που δεν υπήρχαν επιβάτες, αλλά χάκερ είχαν «χτυπήσει» τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξί της Ρωσίας.

Τα βίντεο, που κάνουν τον γύρο των social media, δείχνουν τεράστιες ουρές κίνησης καθώς δεκάδες ταξί προσπαθούν να περάσουν το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έχουν σταλεί όλα στην ίδια διεύθυνση.

Σύμφωνα με το Forbes.ru, οι χάκερ είχαν υποκλέψει το «Yandex Taxi», (την «απάντηση» της Ρωσίας στην Uber), προκαλώντας συμφόρηση στο Kutuzovsky Prospekt, έναν κεντρικό δρόμο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας που διασχίζει την πόλη.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και άφησε τους οδηγούς καθηλωμένους για περίπου 40 λεπτά σε μια τρελή κίνηση στο κέντρο της Μόσχας.

Με μια δήλωση του ένας εκπρόσωπος του Yandex.Go είπε: «Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το Yandex Taxi αντιμετώπισε μια προσπάθεια από «επιτιθέμενους» να διακόψουν την υπηρεσία και αρκετές δεκάδες οδηγοί έλαβαν μαζικές κλήσεις για τον ίδιο προορισμό».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει τον αλγόριθμό της και να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον!

2

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, οι Anonymous ανέβασαν μια σειρά από δημοσιεύσεις για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός άρθρου της Daily Star που ισχυριζόταν ότι η ομάδα των «χακτιβιστών» ήταν υπεύθυνη γι αυτό.