Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο στην Κόρινθο: Τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, έβαλε όπισθεν και τον πάτησε ξανά (vid)

Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο στην Κόρινθο: Τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, έβαλε όπισθεν και τον πάτησε ξανά (vid)
«Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω, δεν έχουμε διενέξεις, δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», λέει το θύμα του τροχαίου.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που αυτοκίνητο παρασύρει έναν 19χρονο στην Κόρινθο, προβλήθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News».

Στο περιστατικό που συνέβη το 2019, ο οδηγός όπως φαίνεται στο βίντεο, χτυπά τον πεζό, στη συνέχεια βάζει όπισθεν και περνάει ξανά από πάνω του. Η ταχύτητα με την οποία το αυτοκίνητο πέφτει πάνω στον νεαρό, παρασύροντάς τον με το όχημα είναι μεγάλη.

Σταματά λίγα μέτρα πιο κάτω, βάζει όπισθεν και αντί να σταματήσει δίπλα του να βοηθήσει, περνά ξανά με το αυτοκίνητό του πάνω από τον αβοήθητο 19χρονο που κείτεται αιμόφυρτος στον δρόμο.

Ο οδηγός τελικά σταματά, βγαίνει και πλησιάζει τον τραυματία. Ένα αγροτικό περνά εκείνη την ώρα από τον δρόμο χωρίς να κόψει ταχύτητα. Περνά δίπλα από το τραυματισμένο παιδί και συνεχίζει την πορεία του.

Ο οδηγός επιστρέφει στο αυτοκίνητο, καλεί κάποιον στο τηλέφωνο και λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται ένας άνδρας τον οποίο φαίνεται να γνωρίζει και μαζί πάνε πάνω από τον 19χρονο.

Η αδερφή πήρε τη θέση του

Το ασθενοφόρο καταφθάνει λίγα λεπτά αργότερα. Ο οδηγός απομακρύνεται από το σημείο πεζός και εμφανίζεται η αδελφή του, η οποία αναλαμβάνει δράση. Ενημερώνει το πλήρωμα του ασθενοφόρου ότι είναι εκείνη η οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε τον 19χρονο.

Μάλιστα, φαίνεται να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου που μέχρι πριν λίγο οδηγούσε ο αδελφός της και να συμπεριφέρεται σαν να είναι το δικό της.

Οι τραυματιοφορείς αντιδρούν αστραπιαία, ο 19χρονος, σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα, τη μέση, τα άκρα, βρίσκεται πλέον στο ασθενοφόρο και κατευθύνεται στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία δεν έχει προλάβει να φτάσει στο σημείο. Η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως η οδηγός και υπαίτιος της παράσυρσης, παραμένει στο σημείο έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αναζητούν δικαιοσύνη

Τρία χρόνια έχουν περάσει και νεαρός κατάφερε να επιζήσει και ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά για την πλήρη ανάρρωσή του.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, δίχως μέχρι σήμερα να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

Επί τρεις μήνες η αδελφή του οδηγού επέμενε ότι ήταν εκείνη πίσω από το τιμόνι. Όταν όμως έγινε γνωστό ότι υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει την αλήθεια, ο οδηγός ομολόγησε την πράξη του.

«Την ώρα που έχει φθάσει το ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος, προλαβαίνει ο δράστης και αλλάζει θέση με την αδερφή του».
Μυστήριο μέχρι σήμερα παραμένει και η ταυτότητα του άνδρα που ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, ωστόσο ουδέποτε παρουσιάστηκε στις Αρχές ως μάρτυρας για να καταθέσει.

«Έμεινα έναν μήνα στο νοσοκομείο»

O Νίκος Κοντογιάννης, θύμα τροχαίου, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που πέρασε. «Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα από αυτό που βρίσκομαι εγώ και η πορεία του προς εμένα φαίνεται αδικαιολόγητη. Αφού με χτύπησε, εκτέλεσε οπισθοπορία, κάνει μια ελαφρά αναπήδηση και περνάει από πάνω μου. Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι είμαι στο οδόστρωμα, αντιλαμβάνομαι τα φώτα στο πεζοδρόμιο, κάνω όσο πιο αριστερά μπορώ για προφανείς λόγους και μετά θυμάμαι που ξύπνησα στο νοσοκομείο».

Όπως λέει ο νεαρός, έμεινε έναν μήνα στο νοσοκομείο και «δύο μήνες στο σπίτι κλινήρης».

Ο 22χρονος σήμερα, είχε μεταξύ άλλων κατάγματα στον αυχένα, στον θώρακα και στα πόδια, ενώ μέχρι και σήμερα προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματά του, ενώ, όπως λέει, τον άνθρωπο που του επιτέθηκε, δεν τον γνωρίζει.