Ο Ζάκερμπεργκ επιβεβαίωσε τη διάθεση του νέου Meta VR headset τον Οκτώβριο

Παύλος Παπαπαύλου
Ο Ζάκερμπεργκ επιβεβαίωσε τη διάθεση του νέου Meta VR headset τον Οκτώβριο
Έρχεται νέα συσκευή να προστεθεί στην ήδη μεγάλη γκάμα.

Ο CEO της Meta, Μαρκ Ζάκερμπερκ, επιβεβαίωσε ότι το επόμενο VR headset της εταιρείας του θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η αποκάλυψη έγινε στο podcast του Joe Rogan και φαίνεται πως πρόκειται για τη συσκευή που γνωρίζαμε (ως φήμη) με την κωδική ονομασία “Project Cambria”.

Η περίοδος διάθεσης δεν είναι τυχαία, αφού εκείνες τις ημέρες διοργανώνεται η εκδήλωση Connect της εταιρείας και ο Ζάκερμπεργκ έδωσε πολλές υποσχέσεις: «Για την επόμενη συσκευή μας που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως η χρήση του ματιού και των εκφράσεων για διάφορες εντολές. Αν πχ. χαμογελάτε, θα χαμογελάει και το avatar σας, αν παίρνετε μια έκφραση, θα την παίρνει και το avatar σας, σε πραγματικό χρόνο».

Από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει μέχρι σήμερα, το Project Cambria θα έχει υψηλής ανάλυσης οθόνες, εσωτερικούς αισθητήρες για τα μάτια και έναν σύγχρονο μηχανισμό για προβολή και εικόνας εκτός κάσκας που θα επιτρέπει στον χρήστη να το αξιοποιεί και για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι τελευταίες ενδείξεις αναφέρουν πως η ονομασία της συσκευής θα είναι Meta Quest Pro και μένει να δούμε πόσο θα κοστίζει.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, το Quest headset πωλείται σε μια τιμή στα 399 δολάρια και το Meta Quest Pro εκτιμάται πως θα είναι αρκετά πιο ακριβό.