Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Πίσω από το Mini Cooper κρύβεται ένας Έλληνας

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Πίσω από το Mini Cooper κρύβεται ένας Έλληνας
Σαν σήμερα το 1959 η British Motor Corporation παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός Άλεκ Ισιγώνης.

Ο Αλέξανδρος Άρνολντ Ισιγώνης, ο οποίος γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας (1906) με καταγωγή από την Πάρο, έμεινε στην ιστορία, επειδή, σχεδίασε και ανέπτυξε το θρυλικό Mini Cooper, το οποίο παρουσιάστηκε σαν σήμερα το 1959.

Σε σημαντικά γεγονότα την 26η Αυγούστου είχαμε:

1071: Οι Σελτζούκοι νικούν τον βυζαντινό στρατό στη μάχη του Μαντζικέρτ.΅

1346: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά κανόνι σε μάχη. Το κατέχουν οι Άγγλοι του Εδουάρδου Γ’, που τους βοηθά να νικήσουν τις δυνάμεις του γάλλου βασιλιά Φίλιππου ΣΤ’ στη Μάχη του Κλεσί.

1789: Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση της Γαλλίας εγκρίνει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.

1821: Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Πανουργιάς και ο Γιάννης Γκούρας με 2.000 άνδρες νικούν τους 8.000 άνδρες του Μπεϋράμ Πασά στη μάχη των Βασιλικών Φθιώτιδας.

1922: Μικρασιατική εκστρατεία: Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπολύουν μεγάλη επίθεση εναντίον των ελληνικών αμυντικών θέσεων.

1959: Η British Motor Corporation παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγώνης.

1968: Οι Beatles κυκλοφορούν το «Hey Jude», το πρώτο τραγούδι τους με τη δική τους δισκογραφική εταιρία Apple.

1983: Ψηφίζεται στο τμήμα διακοπών της ελληνικής Βουλής το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

1998: Η διεθνής κρίση που ταλανίζει τα Χρηματιστήρια, ως αποτέλεσμα της ρωσικής πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, επηρεάζει και τη δραχμή, που δέχεται ισχυρό πλήγμα στην αγορά συναλλάγματος. Η υποστήριξη της δραχμής στοιχίζει στην Τράπεζα της Ελλάδας περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

2015: Δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι πυροβολούνται και σκοτώνονται από έναν δυσαρεστημένο πρώην συνεργάτη τους, ενώ πραγματοποιούσαν ζωντανό ρεπορτάζ στη Βιρτζίνια.