Samsung Odyssey Ark: Διευρύνοντας τους gaming ορίζοντες

Παύλος Παπαπαύλου
Samsung Odyssey Ark: Διευρύνοντας τους gaming ορίζοντες
Το νέο εξωπραγματικό monitor της Samsung σπάει όλους τους κανόνες

Η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο εντυπωσιακό προϊόν για τους λάτρεις του gaming, την οθόνη Samsung Odyssey Ark. Πρόκειται για το νέο της μόνιτορ 55 ιντσών με βαθμό καμπυλότητας 1000R, ρυθμό ανανέωσης 165Hz, χρόνο απόκρισης 1ms, το Ark Dial, αλλά και το νέο Cockpit Mode.

Η οθόνη έρχεται με ένα εντελώς νέο interface για την μέγιστη ευελιξία και κατάφερε να ξεχωρίσει από την έκθεση CES, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και κέρδισε το σχετικό βραβείο καινοτομίας. Χάρη στην καμπυλότητά της, η οθόνη περιβάλλει το οπτικό πεδίο του χρήστη και με την περιστροφή που χαρίζει η περιστρεφόμενη βάση ύψους, κερδίζει ακόμη περισσότερο το βλέμμα.

Το Odyssey Ark εισάγει την τεχνολογία Quantum Matrix χρησιμοποιώντας Quantum Mini LEDs, τα οποία επιτρέπουν τον εξαιρετικά λεπτό και ακριβή έλεγχο των πυκνά τοποθετημένων LEDs. Επιπλέον, ο Neural Quantum Processor Ultra απογειώνει την ποιότητα περιεχομένου, αξιοποιώντας δεδομένα που παράγονται από 20 νευρωνικά δίκτυα, για να βελτιώσει κάθε οπτική λεπτομέρεια, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενο σε ανάλυση έως και 4K.

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, το Ark υποστηρίζει την τεχνολογία Sound Dome, αλλά διαθέτει και AI Sound Booster και Dolby Atmos για να αναβαθμίσει την εμπειρία ήχου surround. Προσφέρει τέσσερα ηχεία, ένα σε κάθε γωνία και δύο κεντρικά γούφερ και αναπαράγει ρεαλιστικό και πλούσιο ήχο 60W, με διάταξη ηχείων 2.2.2 και με τις χαμηλότερες συχνότητες 45Hz από οποιαδήποτε άλλη οθόνη ή gaming soundbar.

Συνδυάζει ανάλυση 4K (3.840 x 2.160) με χρόνο απόκρισης 1ms (GtG) με AMD FreeSync Premium Pro, που μεγιστοποιεί την ακρίβεια οθόνης και προσφέρει στους gamers ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε περιβάλλοντα παιχνιδιών που κινούνται γρήγορα. Το Odyssey Ark προσφέρει επίσης ισχυρή απόδοση gaming και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γνωρίσουν τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφορούν, διαθέσιμα όλα σε ένα σημείο, στο Samsung Gaming Hub.

Το Flex Move Screen επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το μέγεθος οθόνης μεταξύ 55 και 27 ιντσών, να αλλάζουν τη θέση της οθόνης ή ακόμη και την αναλογία οθόνης μεταξύ 16:9, 21:9 και 32:9. Και όλα αυτά, με το πάτημα ενός κουμπιού του Ark Dial. Η ελευθερία αυτή, δεν περιορίζεται μόνο σε οριζόντια, αλλά και κάθετη θέση, δίνοντας στους χρήστες ακόμα περισσότερο έλεγχο της εμπειρίας θέασης. Το Multi View επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη μεγάλη οθόνη στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, προβάλλοντας έως και τέσσερις οθόνες ταυτόχρονα σε οριζόντια θέση ή τρεις κατά τη λειτουργία Cockpit. Αυτό, καταργεί την ανάγκη για ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών, ώστε οι gamers να μπορούν να απολαμβάνουν ένα τακτοποιημένο περιβάλλον, χωρίς ακαταστασία.