To Airbnb ψάχνει τρόπους να σταματήσει τα πάρτι!

Παύλος Παπαπαύλου
To Airbnb ψάχνει τρόπους να σταματήσει τα πάρτι!
Στους ενοικιαζόμενους χώρους που προορίζονται για διαμονή.

Το Airbnb είναι πασίγνωστο για τις ευκολίες διαμονής που προσφέρει στους χρήστες του και φαίνεται πως σύντομα θα έχουμε αλλαγές και στους όρους χρήσης.

Ο λόγος είναι πως πολλοί φαίνεται να νοικιάζουν τους τελευταίους μήνες (ιδιαίτερα από το 2021 και μετά) σπίτια και διοργανώνουν πάρτι με πολλούς καλεσμένους.

Κάτι τέτοιο θα σταματήσει και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα μπει σε λειτουργία ένας νέος μηχανισμός που θα φιλτράρει καλύτερα όσους αναζητούν σπίτι από το site ή το app της.

Συγκεκριμένα, μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα εξετάζεται το ιστορικό του ενοικιαστή και παράμετροι όπως το πόσο μακριά από το σπίτι του θέλει να νοικιάσει, τη διάρκεια της διαμονής του, αλλά και άλλες παραμέτρους.

Το Airbnb σημειώνει πως έχει ξεκινήσει να καταγράφει σχετικά δεδομένα σε ΗΠΑ και Καναδά και πως με την εφαρμογή των σχετικών φίλτρων σε συγκεκριμένα τμήματα της Αυστραλίας εμφανίστηκε πτώση έως και 35% σε αυτά τα πάρτι.

Η πλατφόρμα δέχτηκε σημαντικές πιέσεις να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο για να μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται τα πάρτι που έγιναν και τους μήνες των «σκληρών» lockdowns, όσο και μετά από το θάνατο 5 ανθρώπων σε ένα πάρτι για το Halloween που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο το 2019.