Εκεί φτάσαμε; Μητέρα στις ΗΠΑ δίνει μαθήματα στον γιο της, ώστε να είναι έτοιμος σε περιστατικό πυροβολισμών στο σχολείο (vid)

Newsroom
Εκεί φτάσαμε; Μητέρα στις ΗΠΑ δίνει μαθήματα στον γιο της, ώστε να είναι έτοιμος σε περιστατικό πυροβολισμών στο σχολείο (vid)
Τα παιδιά δεν προμηθεύονται μόνο τα σχολικά τους είδη, αλλά και τσάντες… αλεξίσφαιρες. Όπως ακριβώς το διαβάσατε… Σχολικές τσάντες αλεξίσφαιρες.

Οι γονείς και τα παιδιά μετράνε αντίστροφα για τη σχολική χρονιά, ωστόσο στις ΗΠΑ η προετοιμασία είναι πολύ πιο διαφορετική απ΄ότι συνήθως. Τα παιδιά δεν προμηθεύονται μόνο τα σχολικά τους είδη, αλλά και τσάντες… αλεξίσφαιρες. Πολύ καλά διαβάσατε. Σχολικές τσάντες αλεξίσφαιρες. Γι αυτές μάλιστα είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, λέγοντας πως δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, οι γονείς να σκέφτονται να αγοράζουν αλεξίσφαιρες τσάντες στα παιδιά τους.

Η ανασφάλεια για τους γονείς και ο φόνος όμως μεγαλώνουν καθημερινά, ιδίως μετά τον μαζικό πυροβολισμό στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και δύο ενήλικες.

2

Η Cassie Walton δεν άκουσε την Καμάλα Χάρις και αγόρασε μία αλεξίσφαιρη τσάντα στον γιο της, με τον Spiderman, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά του κάνει και ειδικά μαθήματα για το πως θα προφυλαχθεί και τι οδηγίες πρέπει να ακολουθήσει.

Το βίντεο δεν είναι χαριτωμένο. Είναι σοκαριστικό. Μιλάμε για ένα μικρό παιδί, που αντί να χαίρεται που θα πάει στο σχολείο και θα ανταμώσει με τους φίλους τους, προετοιμάζεται για να είναι έτοιμο σε περιστατικό μαζικού πυροβολισμού. Πως μας προετοίμαζαν κάποτε σε περίπτωση φωτιάς και σεισμού;

2

Η μητέρα Walton «ανέβασε» στο TikTok την προετοιμασία που κάνει στον γιο της - και καλά πράττει αν θέλετε τη γνώμη μας- προετοιμάζοντας τον γιο της για κάθε βήμα.

«Όταν ακουστεί από τα μεγάφωνα, “αυτό δεν είναι άσκηση, πηγαίντε όλοι στη γωνία και να είστε απόλυτα ήσυχοι και ακίνητοι", τι κάνεις;» τον ρωτάει αρχικά, με τον γιο της Weston , να έχει περάσει μπροστά στο στήθος του την τσάντα του, να πηγαίνει στην γωνία και να μαζεύεται πίσω από την τσάντα του.

«Τώρα δείξε μου πώς χρησιμοποιείς το αλεξίσφαιρο σακίδιο σου» του λέει η μητέρα του και εκείνος κρατά ψηλά το σακίδιο του Spiderman και καλύπτει το κεφάλι και το σώμα του.

@thewaltonfamily1 Happy back to school season…. #foryoupage #backtoschool #foryou #needschange #PostitAffirmations #momiktok ♬ L$d - Luclover

«Αν ο δάσκαλός σου, σου πει, “Weston, δεν χρειάζεσαι το σακίδιό σου, πάμε στη γωνία" εσύ τι θα του απαντήσεις: «Όχι, το χρειάζομαι, είναι αλεξίσφαιρο».

Η Cassie τον ρωτάει μετά: «Αν η αστυνομία είναι έξω από την πόρτα, αλλά ο δράστης είναι στο δωμάτιό σου και φωνάξουν, “είναι κανείς εκεί μέσα;", τι κάνεις;» και ο μικρός απάντησε: «Είμαι εδώ».

Η μητέρα του τον σταματά γρήγορα, επισημαίνοντάς του: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν λες τίποτα».

Η Cassie τον ρωτάει στο τέλος: «Όταν καταφέρεις να βγεις έξω από το σχολείο που θα πας;». Ο μικρός απαντάει: «Σπίτι», αλλά εκεί του επισημαίνει: «Θα τρέξεις όσο πιο μακριά από το σχολείο και η μαμά θα σε βρει».