H EA συνεχίζει με τα αμφιλεγόμενα loot boxes και στο FIFA 23 παρά τις αντιδράσεις του κοινού

Παύλος Παπαπαύλου
H EA συνεχίζει με τα αμφιλεγόμενα loot boxes και στο FIFA 23 παρά τις αντιδράσεις του κοινού
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά θα δούμε και πάλι τα ίδια.

Η κριτική που δέχτηκε η EA Sports για τα loot boxes του FIFA Ultimate Team ήταν ανελέητη, αλλά φαίνεται πως στην κεφαλή της δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Όπως επιβεβαιώθηκε, τα ειδικά αυτά κουτιά θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και στο FIFA 23, καλώντας τους παίκτες να επενδύσουν χρήματα για να αγοράζουν τυχαίο περιεχόμενο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το FIFA Ultimate Team λειτουργεί σαν παιχνίδι καρτών και οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν κάποια πακέτα που μπορεί να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Το ζήτημα είναι πως επειδή δεν υπάρχει διαδικασία που να ενημερώνει τους καταναλωτές για το τι μπορεί να πετύχουν με την αγορά τους σε κάρτες, αρκετές οργανώσεις (και ειδικά οργανώσεις που προστατεύουν τα παιδιά) είχαν αντιδράσει για το ότι μαθαίνει το παιχνίδι τους νέους να λειτουργούν σε συνθήκες τζόγου.

Η ΕΑ δήλωσε από την πλευρά της πως οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το FIFA Ultimate Team χωρίς να αγοράσουν κάρτες, οπότε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι πως η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά και από το «πάγωμα» των δράσεων από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης στο θέμα των loot boxes, παρά τα ευρήματα ερευνών που λένε πως όσοι τα αγοράζουν είναι πιο εύκολο να εθιστούν αργότερα στο τζόγο ή και να εμφανίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας.