«Τρελάθηκαν» οι ώρες σε ρολόι χειρός (vid)

Newsroom
«Τρελάθηκαν» οι ώρες σε ρολόι χειρός (vid)
Το ρολόι που έχει βρει από την ταινία «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι ο χρόνος της καθημερινότητάς μας είναι μια σύμβαση. Ωστόσο, η παρακολούθηση της πορείας του μας δυναστεύει, συχνά μέσα στη διάρκεια της μέρας θα αναζητήσουμε να δούμε τι δείχνει το ρολόι τον μετρητή του χρόνου, τον φοράμε όπου κι αν πάμε.

Κι αν οι ώρες στο καντράν του ρολογιού χειρός είναι «ατάκτως ερριμμένες»; Ένα τέτοιο ρολόι θα έμοιαζε να έχει βγει από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», το να φορούσε ένα τέτοιο ρολόι ο Λευκός Κούνελος θα έριχνε παραπάνω φως στο γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ στο σημαντικό ραντεβού του.

Με αυτή τη φιλοσοφία, γνωστός ελβετικός οίκος ωρολογιών πολυτελείας παρουσίασε, εορτάζοντας τα 30ά γενέθλιά του, τη σειρά «The Crazy Hours». Οι αριθμοί στο καντράν είναι τοποθετημένοι ανάκατα. Παρ' όλα αυτά, ο ωροδείκτης δείχνει πάντα τη σωστή ώρα, χάρη στον εσωτερικό μηχανισμό του.

Ο Franck Muller της φερώνυμης με έδρα τη Γενεύη ωρολογοποιίας περιγράφει το εν λόγω ρολόι ως «την υλοποίηση μιας πλήρως καινοτόμας προσέγγισης της ίδιας της έννοιας του χρόνου, η οποία καθιερώνει μια νέα φιλοσοφία καταδεικνύοντας την ανεξαρτησία σας από τη χρονική τάξη». Ή, με άλλα λόγια, το ρολόι σχεδιάστηκε «για να εκφράσει την έννοια του χρόνου ως μια αφηρημένη κατασκευή – ότι ο χρόνος, σε τελευταία ανάλυση, είναι ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας».

Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε και προσέλκυσε την προσοχή πολλών στο Reddit, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε εν λειτουργία το ρολόι στο οποίο οι ώρες «τρελάθηκαν»