Πλέον μπορείτε να δίνετε το Samsung smartphone σας για επισκευή χωρίς να αγχώνεστε για τις φωτογραφίες σας

Παύλος Παπαπαύλου
Πλέον μπορείτε να δίνετε το Samsung smartphone σας για επισκευή χωρίς να αγχώνεστε για τις φωτογραφίες σας
Η κορεατική εταιρεία λύνει τα προβλήματα ιδιωτικότητας με το Repair Mode των κινητών της.

Υπάρχουν κατά καιρούς αρκετές ιστορίες με προσωπικά δεδομένα χρηστών που βρέθηκαν στα χέρια τρίτων μετά την αποστολή του κινητού τους για επισκευή και έτσι η Samsung βρήκε τη λύση.

Μέχρι και σήμερα, κάποιοι χρήστες που δεν ήθελαν να έχει κανείς πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα έκαναν backup και μετά διέγραφαν τα πάντα από τη συσκευή τους πριν την παραδώσουν.

Πλέον ακόμη και αυτοί δεν χρειάζεται να αγχώνουν, ειδικά αν έχουν κάποιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς Galaxy. Όπως σημειώνεται από την ιστοσελίδα SamMobile, οι κάτοχοι Galaxy μπορούν να εισέλθουν στο μενού της μπαταρίας και να ενεργοποιήσουν το “Repair Mode”.

Με το που ξεκινάει η λειτουργία του, όλοι οι λογαριασμοί, οι φωτογραφίες, τα γραπτά μηνύματα και οι πληροφορίες του χρήστη γίνονται κρυφά και ο τεχνικός που θα αναλάβει την επισκευή θα έχει πρόσβαση μόνο στις βασικές λειτουργίες και εφαρμογές.

Οι πελάτες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το “Repair Mode” με το που παραλάβουν το τηλέφωνό τους, είτε σαρώνοντας το δαχτυλικό τους αποτύπωμα, είτε καταχωρώντας κάποιο ειδικό pattern που θα έχουν ορίσει από πριν (για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους).

H εν λόγω λειτουργία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη για τις αγορές εκτός Κορέας, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα μάθουμε περισσότερα και για άλλες περιοχές.