Το έγκλημα που σόκαρε την Αγγλία: Υπηρέτρια σκότωσε την αφεντικίνα της και έθαψε το κρανίο της στην παμπ που τα έπινε (vid)

Newsroom
Το έγκλημα που σόκαρε την Αγγλία: Υπηρέτρια σκότωσε την αφεντικίνα της και έθαψε το κρανίο της στην παμπ που τα έπινε (vid)
Σαν σήμερα το 1879 η Κέιτ Γουέμπστερ παραδέχθηκε τη φρικτή δολοφονία της Τζούλια Μάρθα Τόμας.

Στις 29 Ιουλίου 1879 εξιχνιάστηκε ένα έγκλημα που είχε σοκάρει την κοινωνία του Λονδίνου εκείνης της εποχής. Η υπηρέτρια Κέιτ Γουέμπστερ σκότωσε την Τζούλια Μάρθα Τόμας στην οποία εργαζόταν και στη συνέχεια την κατακρεούργησε, επειδή την είχε ενημερώσει ότι θα την απέλυε.

Όπως γράφει η «Μηχανή Του Χρόνου», στις 29 Ιανουαρίου 1879, η Γουέμπστερ έπιασε δουλειά ως οικιακή υπηρέτρια της Τζούλια Μάρθα Τόμας. Είχε μείνει δύο φορές χήρα. Έμενε μόνη της σε μια διώροφη κατοικία στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους γείτονες η Τόμας ήταν μια γυναίκα εκκεντρική και με έντονο ταμπεραμέντο. Επίσης, είχε τη φήμη της σκληρής εργοδότριας και δυσκολευόταν να κρατήσει υπηρέτρια για καιρό. Η Τόμας δεν είχε κάνει καμία έρευνα για το χαρακτήρα και το παρελθόν της Γουέμπστερ.

Οι σχέσεις των δύο γυναικών μόνο καλές δεν ήταν. H Γουέμπστερ υποστήριξε τα εξής: «Στην αρχή, τη θεωρούσα μια καλή ηλικιωμένη κυρία. Αλλά συνήθιζε να κάνει πολλά πράγματα για να με ενοχλεί κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου. Όταν τελείωνα τη δουλειά μου στα δωμάτια, ερχόταν και μου έδειχνε σημεία όπου έλεγε ότι δεν καθάρισα, δείχνοντας ένα άσχημο πρόσωπο απέναντί ​​μου».

Η απόλυση και η δολοφονία

Η Γουέμπστερ άρχισε να πηγαίνει σε μια κοντινή παμπ και εκεί περνούσε τον περισσότερο χρόνο της. Η Τόμας δυσαρεστημένη από την υπηρέτριάς της, την ενημέρωσε μόλις έκλεισε έναν μήνα ότι θα την απολύσει. Η Γουέμπστερ την έπεισε να την κρατήσει ως την Κυριακή 2 Μαρτίου. Είχε τον λόγο της. Όταν η Τόμας επέστρεψε στο σπίτι της από την εκκλησία, η Γουέμπστερ την πέταξε κάτω από μια σκάλα και στη συνέχεια τη στραγγάλισε. Όμως η υπηρέτρια δεν έμεινε εκεί. Tεμάχισε το σώμα της Τόμας και έβρασε τα κόκαλά της σε ένα πλυντήριο για να τα εξαφανίσει. Ό,τι απέμεινε, εκτός από το κεφάλι και ένα πόδι, το έριξε στον ποταμό Τάμεση. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Γουέμπστερ ζούσε στο σπίτι του θύματός της, ντυμένη με τα ρούχα της και συναλλασσόταν με εμπόρους ως κυρία Τόμας. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν μύθο της εποχής (που δεν αποδείχθηκε ποτέ), προσέφερε μαγειρεμένο το λίπος από τη σάρκα της Τόμας σε γείτονες και παιδιά.

Παμπ

Η δίκη και η καταδίκη

Όταν αποκαλύφθηκε η πλαστοπροσωπία, η Γουέμπστερ κρύφτηκε στο σπίτι ενός θείου της στην Ιρλανδία. Στις 29 Μαρτίου 1879, συνελήφθη τελικά και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να δικαστεί. H δίκη της ξεκίνησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. To ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και του Τύπου έφτασε στα ύψη. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου. Η Γουέμπστερ ισχυριζόταν ότι ήταν αθώα και προσπάθησε να εμπλέξει άλλα άτομα στην υπόθεση. Μετά από έξι ημέρες δίκης, η Γουέμπστερ καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Παραδέχθηκε την ενοχή της λίγο πριν εκτελεστεί, στις 29 Ιουλίου 1879. Ιρλανδική εφημερίδα χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «ένα από τα πιο συγκλονιστικά και απαίσια κεφάλαια στα χρονικά της ανθρώπινης κακίας».

Κρεμάλα

Το κεφάλι της Τόμας βρέθηκε 131 χρόνια μετά

Το 2009, ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής ντοκιμαντέρ, Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο αγόρασε την εγκαταλελειμμένη παμπ που σύχναζε η Γουέμπστερ με το σχέδιο να επεκτείνει τον πίσω κήπο του σπιτιού του. Ένα χρόνο μετά, κατά τη διάρκεια εκσκαφών, βρέθηκε ένα κρανίο στην τοποθεσία. Έπειτα από λεπτομερή εξέταση, τον Ιούλιο του 2011, η ιατροδικαστής Άλισον Τόμσον αποφάνθηκε ότι το κρανίο ανήκε στη Τζούλια Μάρθα Τόμας.