Συγκινητική διάσωση χελώνας καρέτα-καρέτα στη Ρόδο: Δύτης της έκανε τεχνητή αναπνοή από τη μύτη (vids)

Newsroom
Συγκινητική διάσωση χελώνας καρέτα-καρέτα στη Ρόδο: Δύτης της έκανε τεχνητή αναπνοή από τη μύτη (vids)
Μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνα κολύμπησε ξανά στα γαλανά νερά της θάλασσας του Γεννάδιου.

Από τη μία έχουμε τους απάνθρωπους και εγκληματικούς εμπρησμούς και από την άλλη την ανθρωπιά. Την συγκινητική διάσωση χελώνας καρέτα-καρέτα στο Γεννάδι της Ρόδου.

Η άτυχη χελώνα, είχε μπλεχτεί σε δίχτυα ψαρά στον πυθμένα της θάλασσα, όταν την εντόπισε δύτης ο οποίος στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά.

Με τη βοήθεια παραθεριστών, που της έβαλαν ομπρέλα από πάνω και βρεγμένη πετσέτα στο καβούκι της, ο δύτης της έκανε τεχνητή αναπνοή από τη μύτη κρατώντας την στη ζωή.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης έγραψε:

«Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου.Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής.

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσάνος η Τσαμπίκα Διακοστέργου η Φωτεινή Μακρύλλου ο Παύλος Παπασάββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας αποχαιρέτησε. Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσας του Γεννάδιου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας».