«Ξέρει κανείς τι είναι αυτό;»: Άντρας στην Αυστραλία πάτησε κατά λάθος ένα ασυνήθιστο ψάρι, αλλά είναι το πιο δηλητηριώδες (vid)

Newsroom
«Ξέρει κανείς τι είναι αυτό;»: Άντρας στην Αυστραλία πάτησε κατά λάθος ένα ασυνήθιστο ψάρι, αλλά είναι το πιο δηλητηριώδες (vid)
Ευτυχώς που φορούσε παπούτσια για ύφαλο, γιατί πρόκειται πετρόψαρο, που είναι το πιο δηλητηριώδες.

Ένας ανυποψίαστος νεαρός άνδρας απολάμβανε τη θάλασσα στο Queensland της Αυστραλίας, όταν συνάντησε ένα περίεργο ψάρι, με το οποίο στη συνέχεια έπαιξε και μάλιστα το τράβηξε βίντεο ανεβάζοντάς το στο TikTok.

Μόνο που είχε… ποντάρει λάθος. Αν και λάτρης της άγριας θαλάσσιας ζωής, δεν γνώριζε τι είδους ψάρι ήταν αυτό. Όπως είπε ο ίδιος, «το κατά λάθος πάτησα το κεφάλι του με τα παπούτσια μου ύφαλου, οπότε είμαι πραγματικά τυχερός», και συνέχισε: «Ξέρει κανείς τι είναι αυτό;». Στη συνέχεια μάλιστα κούνησε το στόμα του με το δάχτυλό του για να φαίνεται σαν να τραγουδάει.

Σύμφωνα με το Μουσείο του Queensland, πρόκειται για ένα πετρόψαρο και τα πετρόψαρα είναι τα πιο δηλητηριώδη από όλα τα ψάρια. Έχουν πολλαπλά αγκάθια τα οποία μπορούν συχνά να διεισδύσουν στα άκρα ενός ανθρώπου και να του χορηγήσουν δηλητήριο.

Σε περίπτωση τσιμπήματος, το θύμα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Ο πόνος είναι βασανιστικός και μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες. Μυϊκή παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή και μερικές φορές καρδιακή ανεπάρκεια ή ακόμη και θάνατος είναι τα συμπτώματα που προκαλούνται από το δηλητήριο του πετρόψαρου.