Το πιο επικίνδυνο καρτέλ του Μεξικού κάνει έκκληση στους εχθρούς, μετά από σειρά δολοφονιών

Newsroom
Το πιο επικίνδυνο καρτέλ του Μεξικού κάνει έκκληση στους εχθρούς, μετά από σειρά δολοφονιών
«Σας ζητώ να μείνει ο πόλεμος μεταξύ μας, να μην εμπλέκουμε κανέναν που δεν πρέπει να εμπλακεί. Είμαστε άνθρωποι που είμαστε για τον λαό λέει στο βίντεο το μέλος του καρτέλ.

Ένα ισχυρό και άκρως επιθετικό μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών κάνει έκκληση στους εχθρούς του, μετά τις εκατοντάδες δολοφονίες στη χώρα.

Το «Jalisco New Generation Cartel» ή CJNG, πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την περασμένη εβδομάδα, και απεικονίζει αρκετούς ένοπλους μασκοφόρους να στέκονται μπροστά στην κάμερα.

Στο βίντεο ένα από τα μέλη τονίζει ότι οι μάχες πρέπει να διατηρούνται μεταξύ των καρτέλ αντί να ξεφεύγουν στην κοινωνία και να επιφέρουν τον θάνατο ανθρώπων.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν πέρσι στο Μεξικό ύστερα από συγκρούσεις των καρτέλ ναρκωτικών. Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο Ιησουίτες ιερείς και ένας ξεναγός σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με έναν καταζητούμενο διακινητή ναρκωτικών στην πολιτεία Τσιουάουα.

2

Το νέο βίντεο αναλύεται από τις αρχές, με τον άνδρα στο βίντεο να αναφέρει ότι είναι μέλος του καρτέλ: «Σας ζητώ να μείνει ο πόλεμος μεταξύ μας, να μην εμπλέκουμε κανέναν που δεν πρέπει να εμπλακεί. Είμαστε άνθρωποι που είμαστε για τον λαό».

Μιλώντας στο όνομα του αρχηγού του καρτέλ, Nemesio Oseguera Cervantes (γνωστός και ως El Mencho), ο άνδρας παρακάλεσε τα αντίπαλα καρτέλ να αποφύγουν τις δολοφονίες αμάχων όπως γιατρών, ιατρικού προσωπικού και δασκάλων.

Αν και το βίντεο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί ως αληθινό από τις αρχές, μια πηγή που γνωρίζει είπε στο Reuters ότι είναι αληθινό.