Είναι τα λέιζερ ασφαλή για το δέρμα;

Newsroom
Είναι τα λέιζερ ασφαλή για το δέρμα;
Πολλοί άνθρωποι, έχουν λανθασμένες εντυπώσεις και θεωρούν τα λέιζερ επικίνδυνα.

Η αλήθεια είναι ότι, στα κατάλληλα χέρια, όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνα αλλά έχουν μεγάλα οφέλη για το δέρμα. Για να εκτελεστεί με ασφάλεια μία συνεδρία λέιζερ, είναι απαραίτητο ο χειριστής να είναι εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

«Οι δερματολόγοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι στην χρήση των λέιζερ και επιπροσθέτως, γνωρίζουν το δέρμα και τις ιδιαιτερότητες του καλύτερα από τον καθένα»,

επισημαίνει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, τ. Δ/ντής του Δερματολογικού στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Δ/ντής της Derma Hair Clinic.

Μην εμπιστεύεστε ανειδίκευτο και μη ιατρικό προσωπικό. Οι εφαρμογές λέιζερ μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ερυθρότητα και ερεθισμός του δέρματος. Ο δερματολόγος είναι ο μόνος που ξέρει πώς να τις αντιμετωπίσει.

Που χρησιμοποιούνται τα λέιζερ;

«Τα ιατρικά λέιζερ έχουν πολλές εφαρμογές στη Δερματολογία. Οι πιο συχνές όμως εφαρμογές είναι οι ακόλουθες», αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης.

Αποτρίχωση

Στην αποτρίχωση με λέιζερ, το μηχάνημα εκπέμπει μια ακτίνα φωτός που απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας, μετατρέπεται σε θερμότητα και καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας. Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συνεδριών το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και μπορούμε να ξεχάσουμε τα ξυραφάκια μας.

Αφαίρεση τατουάζ

Η ακτίνα λέιζερ κατακερματίζει την χρωστική του τατουάζ η οποία απορροφάται και αποβάλλεται από τον οργανισμό μας. Ανάλογα με το μελάνι και το πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει, χρειάζεται ένας αριθμός συνεδριών προκειμένου να γίνει πλήρης και μόνιμη αφαίρεση τατουάζ.

Λέιζερ ανάπλασης

Πρόκειται για μία σχετικά νέα θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ουλών. Η ακτίνα λέιζερ κάνει εξάχνωση στο δέρμα μέσω της θερμικής ενέργειας που παράγει. Αυτό το ελεγχόμενο «θερμικό έγκαυμα», διεγείρει τους ινοβλάστες που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Έχετε επιπλέον απορίες σχετικά με τις θεραπείες laser; Απευθυνθείτε στον Δρ. Καραλέξη και στο προσωπικό της κλινικής Derma Hair!

δγδ

Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528, τηλ. 210-7232932