Kojima Productions: Κινείται νομικά απέναντι σε όσους συνδέουν τον Hideo Kojima με τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Kojima Productions: Κινείται νομικά απέναντι σε όσους συνδέουν τον Hideo Kojima με τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε
Το μπέρδεμα συνεχίζεται και φαίνεται πως οι υπαίτιοι θα πληρώσουν.

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μπέρδεμα με κάποια ΜΜΕ που συνέδεσαν τον Ιάπωνα δημιουργό videogames Hideo Kojima (Metal Gear Solid, Death Stranding) με τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η… πηγή του κακού ήταν ο ακροδεξιός Γάλλος πολιτικός Νταμιάν Ριου, ο οποίος έκανε ένα σχετικό tweet και παρουσίαζε διάφορες στιγμές του Kojima ως εικόνες από τη ζωή του δολοφόνου.

Την πληροφορία αυτή αξιοποίησαν διάφορα ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη και παρουσίασαν τον Kojima ως δολοφόνο, αν και ο πολιτικός προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δημοσιεύοντας και ένα απολογητικό μήνυμα όπου ζητούσε συγγνώμη από τον ίδιο τον Kojima και τους φίλους του Metal Gear.

Αποτέλεσμα των ρεπορτάζ ήταν το όνομα του δημιουργού να γίνει trend στο Twitter, με πάνω από 35.000 αναρτήσεις να συζητούν το θέμα. Αν και σε πρώτο επίπεδο τόσο ο Kojima όσο και η εταιρεία του δεν αντέδρασαν, μέσα στο Σαββατοκύριακο έκαναν επίσημη τοποθέτηση σημειώνοντας πως θα σκεφτούν σοβαρά να κινηθούν νομικά ενάντια σε «κάποιες περιπτώσεις» και σε κάποια fake news.