O Έλον Μασκ ακυρώνει την συμφωνία εξαγοράς του Twitter, στην αντεπίθεση η διοίκηση της πλατφόρμας

O Έλον Μασκ ακυρώνει την συμφωνία εξαγοράς του Twitter, στην αντεπίθεση η διοίκηση της πλατφόρμας
Με μηνύσεις απαντάει η εταιρεία στην αναστάτωση που προκάλεσε ο μεγιστάνας.

Ο Έλον Μασκ έκανε τελικά πίσω και ανακοίνωσε πως ακυρώνει την πρόταση για συμφωνία εξαγοράς του Twitter, η οποία και απασχόλησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη.

Ο μεγιστάνας αποκάλυψε πως αποσύρει την πρόταση 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων επικαλούμενος παραβιάσεις σε πολλές διατάξεις της συμφωνίας και ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία εκ μέρους της πλατφόρμας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πτώση της τάξης του 6% στη μετοχή του Twitter και όπως ήταν λογικό, η εταιρεία ετοιμάζεται να βγει στην αντεπίθεση.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Μπρετ Τέιλορ, ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα κινηθεί νομικά αφού είναι αποφασισμένη να κλείσει τη συμφωνία στο ποσό που είχε συμφωνηθεί με τον Μασκ.

Υπάρχει δε η πεποίθηση πως και τα δικαστήρια θα δικαιώσουν το Twitter, καθώς η πλευρά του Μασκ θα κληθεί να αποδείξει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως υπήρξε παραβίαση του deal από… τους απέναντι. Ακόμη και αν τα καταφέρει, πάντως, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Twitter.

Σημειώνεται πως από την αρχή υπήρξε μια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς ο μεγιστάνας ζήτησε από το Twitter να αποδείξει ότι τα spam bots αποτελούν κάτω από το 5 των ενεργών χρηστών.

Πηγή εικόνας: newsbulletin247.com