ΕΕΕΠ: Ανάλυση και καταγραφή της αγοράς και του παράνομου τζόγου

Newsroom
ΕΕΕΠ: Ανάλυση και καταγραφή της αγοράς και του παράνομου τζόγου
Να καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις που εισηγείται και λαμβάνει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αλλά και να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο της αγοράς με μελέτες αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου αποφάσισε η διοίκηση της ΕΕΕΠ.

Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της η εταιρεία «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» επελέγη από την Επιτροπή προκειμένου να καταγράψει την εικόνα της αγοράς αλλά και την ίδια την λειτουργία της Επιτροπής και πως αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στα παίγνια.

Στόχος είναι να γίνει για πρώτη φορά «ακτινογραφία» της αγοράς παιγνίων η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναμορφωθεί πλήρως τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω αλλαγής των συνηθειών των παικτών οι οποίοι έχουν στραφεί κυρίως στα ηλεκτρονικά παίγνια.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί η Επιτροπή να προλαμβάνει τυχόν λάθη, να προχωρά σε αλλαγές όπου αυτές είναι αναγκαίες και παράλληλα να αντιμετωπίζει τον παράνομο τζόγο που οδηγεί σε σημαντικές απώλειες εσόδων τόσο για τις εταιρείες όσο και για το ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι τυχαίο ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΕΕΠ ο παράνομος τζόγος έχει εκτοξευθεί ενώ ακόμα και όταν εντοπίζονται παράνομα site είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν. Ο παράνομος τζόγος είναι πλέον ένα ποσό μετρήσιμο και εκτιμάται σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στη χώρα μας. Από αυτά περίπου 1 δις ευρώ εκτιμάται πως πηγαίνει στο online στοίχημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρώτη απόφαση ανατίθεται στην εταιρεία «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» η παροχή υπηρεσιών που αφορούν:

- Στην ανάλυση των οικονομικών επιπτώσεων επί θεμάτων που σχετίζονται με κανονιστικές διατάξεις που εισηγείται ή εκδίδει η Ε.Ε.Ε.Π.,
- την αξιολόγηση δεδομένων και την παρακολούθηση υλοποίησης εσωτερικών αναφορών (Reporting) του Γραφείου Προέδρου.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11897/07.07.2022 προσφορά της.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Με την δεύτερη απόφαση στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε:

- Η παροχή υπηρεσιών που αφορούν τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και τον προγραμματισμό ενεργειών σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες (διαχείριση μηνιαίου δελτίου τύπου) της Αναθέτουσας Αρχής, καθώς και
- υπηρεσιών συνδρομής στην Αναθέτουσα Αρχή για την πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με το υπεύθυνο παιχνίδι,
- την καταγραφή, ανάλυση και συγκριτική μελέτη των στοιχείων,
- τον εντοπισμό διοργάνωσης ή και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και
- ενεργειών για την αντιμετώπισή τους.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 26.500 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11900/07.07.2022 προσφορά της.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Πηγή: insider.gr