Ο Σκρέκας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα: Αναλυτικά το ποσό και η ρήτρα αναπροσαρμογής (vid)

Newsroom
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην ενέργεια.

Οριζόντιες και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα είναι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης από τον Ιούλιου, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα που αποτελούν «πονοκέφαλο» για όλες τις οικογένειες.

Όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα επιδοτηθούν όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση.
Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος για τους εμπορικούς καταναλωτές στα 192 ευρώ, ενώ στα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση θα είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αναφορικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως είπε ο Υπουργός, καταργείται, με τους παρόχους να είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα. Αν αυτοί δεν είναι ικανοποιημένοι, θα μπορούν να φεύγουν, χωρίς να πληρώνουν κάποια αποζημίωση στον πάροχο.

Αυτό σημαίνει οτι η ρήτρα αναπροσαρμογής μπορεί να καταργείται, αλλά οι αυξήσεις που έμπαιναν εκεί, πλέον θα ενσωματώνονται στην τιμή του ρεύματος.