Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία: Ο Μίκυ Μάους μπορεί να φύγει από την Disney (vid)

Newsroom
Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία: Ο Μίκυ Μάους μπορεί να φύγει από την Disney (vid)
Σύντομα, δεν αποκλείεται να δούμε τον Μίκυ Μάους να χωρίζει τους δρόμους του από την Disney.

Μεταγραφές που έχουν κάνει... μπαμ, έχουν υπάρξει πολλές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης, του Γκονζάλο Ιγκουαΐν από την Νάπολη στην Γιουβέντους ή του Λεμπρόν Τζέιμς από τους Κλίβελαντ στο Μαϊάμι.

Καμία από τις παραπάνω όμως, δεν θα είναι τόσο σοκαριστική, όσο αυτή με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, ο οποίος μπορεί να χωρίσει τους δρόμους με την Disney. Ναι, κι όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο...

Σύμφωνα με το νόμο που υπάρχει στις ΗΠΑ για τα καλλιτεχνικά έργα, τα πνευματικά δικαιώματα λήγουν μετά από 95 χρόνια. Κάτι που σημαίνει οτι αν ενδιαφερθεί κάποια άλλη εταιρία, μπορεί να τα αποκτήσει το 2024.

Μόνο που προσέξει κάποιες λεπτομέρειες. «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χαρακτήρα του Μίκυ Μάους για να φτιάξεις την δικές σου ιστορίες, όμως αν το κάνεις με τρόπο τέτοιο που ο κόσμος νομίζει οτι είναι της Disney, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις μπλεξίματα», είπε ο Daniel Mayeda που είναι αναπληρωτής διευθυντής της Νομικής Κλινικής Ταινιών Ντοκιμαντέρ στη Νομική Σχολή του UCLA.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Disney θα διατηρήσει τα εμπορικά σήματα για πράγματα όπως είναι τα ρούχα που φοράει ο χαρακτήρας ή οι ατάκες που χρησιμοποιεί.
Επίσης, αξίζει να τονίσουμε πως από την δεκαετία του '20 που δημιουργήθηκε ο Μίκυ Μάους, η εικόνα του έχει υποστεί πολλές αλλαγές, καθώς είχε μεγαλύτερη μύτη και ουρά. Για αυτό το παρουσιαστικό, τα δικαιώματα δεν λήγουν το 2024, αλλά 95 χρόνια μετά από την ημέρα που έγιναν.