Νέο επικίνδυνο malware γράφει αυτόματα χρήστες σε ακριβές συνδρομητικές υπηρεσίες

Νέο επικίνδυνο malware γράφει αυτόματα χρήστες σε ακριβές συνδρομητικές υπηρεσίες
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η ομάδα ασφαλείας των Windows.

Ένα ιδιαίτερο malware εντόπισε η ομάδα ασφαλείας του Microsoft 365 και μάλιστα φαίνεται πως έχει αρχίσει να επεκτείνεται επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project, το νέο αυτό μολυσματικό πρόγραμμα δεν δημιουργεί κάποια δυσλειτουργία στον χρήστη, απλά τον εγγράφει με τα στοιχεία που έχει καταχωρήσει στο κινητό του τηλέφωνο σε κάποια ακριβή συνδρομητική υπηρεσία και στη συνέχεια ο ίδιος μπαίνει σε διαδικασία να αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε με τη συγκατάθεσή του.

Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου malware είναι σχετικά περίεργη, καθώς δεν λειτουργεί στο WiFi του σπιτιού σας, αλλά περιμένει να βγείτε εκτός και να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα του πακέτου σας, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιοποιώντας μια σύνδεση σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Τότε, κάνει την εγγραφή, συμπληρώνει αυτόματα τις εγγραφές και ενεργοποιεί το λογαριασμό με κωδικό μιας χρήσης και κρύβει τις σχετικές ενημερώσεις από την οθόνη του χρήστη για να μην πάρει χαμπάρι τίποτα.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως το malware «χτυπάει» κυρίως συσκευές Android χρηστών που κάνουν side-loading και δεν κατεβάζουν απλά τα apps από το Play Store.

Πηγή εικόνας: Leachagency