Η στιγμή της σύλληψης του Ρώσου άσου του χόκεϊ, Ιβάν Φεντότοφ για να σταλεί στον πόλεμο στην Ουκρανία (vid)

Newsroom
Η στιγμή της σύλληψης του Ρώσου άσου του χόκεϊ, Ιβάν Φεντότοφ για να σταλεί στον πόλεμο στην Ουκρανία (vid)
Ο Ρώσος άσος του χόκεϊ επί πάγου έκανε το λάθος να πάρει μεταγραφή σε αμερικανική ομάδα.

Η αστυνομία της Ρωσίας προχώρησε στη σύλληψη του αστέρα του χόκεϊ επί πάγου, Ιβάν Φεντότοφ και μεταφέρθηκε σε στρατολογικό γραφείο προκειμένου να σταλεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει.

Ο 25χρονος πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος πρόσφατα έκανε το... λάθος να υπογράψει ένα παχυλό συμβόλαιο (1,1 εκατομμύρια δολάρια) με ομάδα των ΗΠΑ, συνελήφθη έξω από παγοδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η κατηγορία της «αποφυγής στράτευσης» θεωρείται εκδικητική διότι επέλεξε να αγωνιστεί στην ομάδα των ΗΠΑ, τους Philadelphia Flyers. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Fontanka» ανέφερε ότι μπορεί τώρα να σταλεί στον ρωσικό στρατό αντί για τις ΗΠΑ - αλλά θα μπορούσε επίσης να φυλακιστεί με την κατηγορία του λιποτάκτη.

«Μόλις συνελήφθη διότι δεν εμφανίστηκε στον στρατό» ανέφερε ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Ναβόσα. Ο Φεντότοφ - ο οποίος είναι 1,80 μ. και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες του ρωσικού και κινεζικού πρωταθλήματος KHL - «δεν συνειδητοποίησε ότι η ΕΣΣΔ επέστρεψε», πρόσθεσε.

Ο 25χρονος άσος του χόκεϊ είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο NHL. Η όλη υπόθεση με τη σύλληψη του αθλητή είναι σκόπιμη προσπάθεια να του «διακόψει την πορεία και την καριέρα του».

Ο αθλητής βρισκόταν ακόμα στο γραφείο κατάταξης μέχρι αργά χθες το βράδυ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Στο παρακάτω βίντεο μια γυναίκα που προσπάθησε να μπει μέσα στο ασθενοφόρο εκδιώχθηκε και πιθανολογείται ότι επρόκειτο για τη μητέρα του. Μέχρι στιγμής πάντως, κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Φεντότοφ.