Οι Pet Shop Boys ξεσήκωσαν την Αθήνα. Είναι αμαρτία;

Οι Pet Shop Boys ξεσήκωσαν την Αθήνα. Είναι αμαρτία;
Περισσότεροι από 15.000 φίλοι της μουσικής, του χορού ή απλά των πάρτι, βρέθηκαν την Πέμπτη στην Πλατεία Νερού για να ζήσουν την κορυφαία ίσως στιγμή του φεστιβαλικού καλοκαιριού. Μέχρι την επόμενη.

Σε μία Αθήνα που έβραζε, το Release Athens Festival φρόντισε για ακόμη φορά να «δροσίσει» το ελληνικό κοινό που κατηφόρισε προς το Φάληρο, έχοντας ετοιμάσει ένα τόσο αρμονικά δεμένο Line-up που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλα φεστιβάλ ανά την υφήλιο.

Οι καθηλωτικoί, αγέραστοι Pet Shop Boys ήταν φυσικά το κερασάκι στην τούρτα αλλά το «χτίσιμο» της βραδιάς, είναι αυτό που έδειχνε ότι κάτι καλό έρχεται, κάτι που οι περισσότεροι από τους παρόντες θα θυμούνται για πάντα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ξενυχτάμε, περπατάμε, συνωστιζόμαστε σε αρένες και στάδια. Για τις αναμνήσεις και τις στιγμές που μας χαρίζει η κάθε μπάντα.

Mazoha, Bobya Cottisha, Κ. Βήτα, Thievery Corporation, ήξεραν πολύ καλά ο καθένας ως οντότητα το τί πρέπει να κάνουν και πού το κάνουν. Χωρίς εγωιστικές αναφορές ή φάσεις με τουπέ, παρά τη ζέστη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σαν να περίμεναν και αυτοί μαζί με το κοινό τη στιγμή που ο Tennant θα δώσει τις πρώτες του νότες στη σκηνή.

PSB1

PSB2

Οι Thievery Corporation δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το συγκρότημα - καλοκαίρι, το συγκρότημα feel good, η μπάντα που θα σε κάνει από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα να κινηθείς στους ρυθμούς της. Την παράσταση όμως έκλεψαν όπως ήταν αναμενόμενο μάλλον το δίδυμο των Pet Shop Boys. Ταξίδι στα 80's με τις κορυφαίες τους επιτυχίες να προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα setlist (πανομοιότυπο με αυτό του Glastonbury λίγες ημέρες νωρίτερα).

Η βραδιά για αυτούς ξεκίνησε με τα χρώματα της Ουκρανίας να φωτίζουν τη σκηνή και το πάρτι σιγά σιγά θα ξεκινούσε. Δύο καλλιτέχνες άνω των 60 ετών και η υποστήριξή τους , έκαναν ό,τι ήθελαν στο stage του Release και παρέσυραν τους φίλους τους σε μία μυθική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

TC1

TC2


Κόντρα σε εμφανίσεις - πυροτεχνήματα, κόντρα σε επισκέψεις σαν... επαγγελματική νίκη ή παραγωγές που ταλαιπωρούν πιθανώς το θεατή, οι Pet Shop Boys χθες έφτιαξαν αναμνήσεις και γιατί όχι, διαμόρφωσαν και νέους φίλους τους. Ανθρώπους που σήμερα θα ακούσουν τα πρώτα τους τραγούδια, θα googleάρουν το παρελθόν τους και τις αναφορές τους.

Η Ελλάδα είναι και πάλι στο συναυλιακό χάρτη και το Release έχει βάλει το χεράκι του με βεβαιότητα.

Band1